Uutiset

Uusi tv-kanava tavoittelee mieskatsojia

Helmikuussa aloittava valtakunnallinen tv-kanava JIM tavoittelee erityisesti mieskatsojia. Maksuttoman kanavan tarjontaan kuuluvat muun muassa tee se itse -tyyliset puuhasteluohjelmat, niukasti pukeutuneita naisia esittelevä tosi-tv-sarja ja räävitön talk show.

Kanavapäällikkö Elina Pentinsaaren mukaan JIMin tiimi on luottanut ohjelmavalinnoissa omiin kokemuksiinsa ja maalaisjärkeen.

– Mitään syväluotaavia miesanalyysejä ei tehty, vaan perustimme kaiken omiin havaintoihimme. Esimerkiksi tee se itse -ohjelmat auton korjauksineen, ruuanlaittoineen ja seinän maalaamisineen kiinnostanevat, sillä miehethän tunnetusti tykkäävät katsella vierestä toisen huhkimista. Ehkäpä joku innostuu tarttumaan johonkin askareeseen itsekin.

Uutisista, urheilusta ja elokuvista vapaan kanavan ohjelmisto noudattaa varsin selkää päivittäin toistuvaa kaavaa.

Alkuillasta nähdään harrasteohjelmia, iltayhdeksältä esitetään dokumentti ja myöhemmin illalla draamasarja. Loppuillan valtaa amerikkalainen keskusteluohjelma.

Kotimaisia ohjelmia JIMillä ei ainakaan alkuvaiheessa ole. Sarjat ja dokumentit tulevat pääosin Yhdysvalloista, mutta joukossa on myös ranskalainen, Pariisiin sijoittuva, rikosdraama.

Ohjelmaa näytetään pääosin iltakuudesta yhteen saakka yöllä. Suurin osa ohjelmista on Suomessa ennennäkemättömiä, mutta joukossa on jonkin verran myös uusintoja JIMin emokanavalta Neloselta. Lisäksi JIMin omia ohjelmia uusitaan pikana esitysten jälkeisinä päivinä.

STT

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic