Uutiset

Uusi yhtenäiskoulu Kaurialaan

Vuoden kuluttua Hämeenlinnassa avataan ihan uusi koulu. Eikä mikä tahansa pikkukoulu, vaan kokonainen koulukeskus, jonka tiloihin mahtuisi väkeä aina ekaluokkalaisista yseihin.

Kyseessä on OKL:n ja Normaalikoulun lähdön jälkeen vapautuva kokonaisuus Kaurialassa. Hämeenlinnan kaupunki on vuokraamassa tontin kaikki rakennukset ne omistavalta Yliopistokiinteistöiltä. Tällä hetkellä rakennuksissa on vuokralaisena Tampereen yliopisto.

-Pyrimme siihen, että yliopiston nykyinen vuokrasopimus siirretään kaupungille nykyisine ehtoineen ja vuokrineen, kertoo opetustoimen tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.


Eroon keskuskoulusta?

Koska kaupunki hankkii käyttöönsä varsinaisen Normaalikoulun lisäksi myös viereisen OKL:n rakennuksen, tulevaan koulukeskukseen mahtuu paljon enemmän väkeä kuin nykyiseen alakouluun.

-Pyrimme katsomaan, millainen koulutuksellinen kokonaisuus me siihen saataisiin luotua. Yksi hyvin varteenotettava vaihtoehto on yhtenäinen peruskoulu eli katsottaisiin, millä logiikalla samalle alueelle saataisiin myös yläkouluopetus, Karrimaa paljastaa.

Hänen mukaansa kaupungissa on yläkouluja, joiden tilat eivät vastaa tämän päivän tarpeita.

-Esimerkiksi Lyseon yläkoulu eli entinen keskuskoulu on teknisesti jo varsin heikossa kunnossa, eikä se Kaurialan vanha osakaan nyt kuntonsa puolesta varsinaisia aplodeja aiheuta, Karrimaa heittelee ajatuksia ilmaan.

Hän huomauttaa, ettei kaupungin nykyistä kouluverkkoa ole valettu betoniin.

-Näyttää siltä, että yläkoulujen ikäluokka on menossa alaspäin eli meidän täytyy joka tapauksessa vielä tarkastella kouluverkkoa. Tämä tilanne tarjoaa siihen mahdollisuuden, Karrimaa sanoo.


Kohtuullinen neliövuokra

Uuden koulun perustaminen antaa Karrimaan mukaan ”loistavan mahdollisuuden pohtia myös erilaisia pedagogisia mahdollisuuksia”.

-Joka tapauksessa Normaalikoulun toimintafilosofia ja opetussuunnitelma täytyy laittaa samanlaiseksi kuin kaupungin muissakin kouluissa. Ei me muusta voida oikein liikkeelle lähteä, Karrimaa sanoo.

Hänen mukaansa opetus- ja nuorisopalvelujen yksiköllä riittääkin tulevan vuoden aikana monenlaista askarreltavaa tulevan koulun perustamisen parissa.

Kaupunki ja yliopisto sopivat keskiviikkona OKL:n ja Normaalikoulun lähdön aiheuttamista kiinteistön, irtaimiston ja henkilöstön yleisperiaatteista.

-Irtaimiston osalta tehdään katselmus, jossa katsotaan, mitä meille jäisi. Sen jälkeen neuvotellaan niiden arvosta ja hinnasta, Karrimaa sanoo.

Hänen mukaansa rakennusten neliövuokra on samalla tasolla kuin kaupungin muissakin kiinteistöissä. Jatkossa Tilapalvelut käy tarkemmat vuokrasopimusneuvottelut suoraan Yliopistokiinteistöjen kanssa. (HäSa)