fbpx
Uutiset

Uusi ylihammaslääkäri aloittaa syyskuun alussa

Hämeenlinnan hammashuollon uusi ylihammaslääkäri Teija Raivisto aloittaa virassaan syyskuun alussa. Raivisto valittiin ylihammaslääkäriksi kesäkuun lopulla haastatteluiden jälkeen.

Ylihammaslääkärin virkaan tuli kaksi hakemusta, ja hakijat haastateltiin kesäkuussa.

– Meillä oli positiivinen ongelma, sillä molemmat hakijat olivat erittäin hyviä, kertoo Hämeenlinnan Terveyspalvelut -liikelaitoksen toimitusjohtaja Risto Mäkinen.

Teija Raivisto on työskennellyt Tampereella apulaisylihammaslääkärinä, eli hänellä on kokemusta muun muassa hammashoidon hallinnosta.

70 prosenttia pääsee läpi

Ylihammaslääkärin keskeinen tehtävä on rekrytoida uusia hammaslääkäreitä Hämeenlinnaan. Avoimia virkoja ei ole saatu täytettyä. Mäkisen mukaan toinen tärkeä tehtävä on jatkaa toimintatapojen kehittämistä.

– Me olemme saaneet parannettua ajanvaraussysteemiä jo huomattavasti. Tammikuussa vain 30 prosenttia soittajista pääsi läpi, kun nyt lukema on 70.

Mäkinen kertoo, että ongelmana on edelleen soittojen ruuhkautuminen aamuun ja lounasaikaan, jolloin kaikkiin puheluihin ei vieläkään ehditä vastaamaan.

– Tätä on yritetty helpottaa esimerkiksi sillä, että aikoja voi muuttaa ja perua sähköisesti.

Hämeenlinnassa hammashoidon jonot on onnistuttu purkamaan, eli kaikille ajanvaraajille pystytään antamaan aika. Kiireettömissä tapauksissa ajat ovat kuitenkin kuukausien päässä.

– Hoitotakuun äärirajoille ne menevät, mutta pääasia on se, ettei ihmisten tarvitse roikkua jonossa ilman tietoakaan vastaanottoajasta.

Mäkisen mukaan tilanteen kohentaminen ei ole jatkossakaan helppoa, sillä Hämeenlinnan Terveyspalveluiden hammashoidon kapasiteetti riittää tyydyttämään noin puolet Hämeenlinnan palvelutarpeesta. (HäSa)

Menot