fbpx
Uutiset

Uusia kasvoja kokoomuksen ehdokkaiksi

Kokoomuksen Hämeenlinnan kunnallisjärjestö julkisti keskiviikkoiltana ison joukon ehdokkaita ensi syksyn kunnallisvaaleihin. Vaaleihin lähdetään viime kunnallisvaalien äänikuninkaan, hauholaisen maa- ja metsätalousministerin Jari Koskisen johdolla. Koskinen sai neljä vuotta sitten 1122 ääntä.

Mukana ovat niin ikään viime vaaleissa hyvin menestyneet kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Sari Rautio, jotka vielä keväällä kertoivat harkitsevansa ehdokkuuttaan.

Kokoomuksen ehdokkaaksi lähtee myös vuodenvaihteessa eläkkeelle jäänyt hallintopäällikkö Helena Hirviniemi, joka muistetaan myös Lammin ja Tuuloksen entisenä kunnanjohtajana.

Jonkinlaisena yllätysnimenä voidaan pitää myös päätoimittaja-pastori Kari Räntilää, joka istuu tällä hetkellä elämänlaatulautakunnassa keskustan mandaatilla.

Ehdokkaista 36 tulee kantakaupungista, Hauholta 5, Kalvolasta 4, Lammilta 5, Rengosta 2 ja Tuuloksesta 1.

Toriparkkia kaivamaan

Pitkään Hämeenlinnan politiikassa vaikuttaneiden nimien lisäksi 53 ehdokkaan listalla on myös muutamia uusia kasvoja, joista osa on vasta muuttanut kaupunkiin.

Heidän joukossaan ovat muun muassa kolme kautta Jyväskylän kaupunginvaltuustossa istunut ekoyrittäjä Esa Salokorpi sekä Kirkkonummen kunnanvaltuustossa toiminut Raija Lautanen.

– Elämänmuutokset toivat takaisin kotikaupunkiin. Olen ilahtuneena seurannut, kuinka Hämeenlinnassa asiat ovat menneet eteenpäin, vs. erityisluokanopettajana Ojoisilla toimiva Lautanen sanoo.

54-vuotiaalle Lautaselle tärkeitä ovat erityisesti lasten, nuorten ja vanhusten asiat.

– Haluan todella perehtyä asioihin. Ehdokkaaksi lähden sillä mielellä, että teen kovasti töitä.

Esa Salokorvelle Hämeenlinnan on vuoden mittainen tuttavuus ja uusi kotikaupunki. Salokorpi oli Jyväskylässä kuntaliitosten puolestapuhuja ja on huvittuneena seurannut muun muassa Janakkalan äänekästä kuntaliitosvastustelua.

– Sama soppa odottaa täällä.

45-vuotias Salokorpi työskentelee vähähiilisen talouden kehittämiskonsulttina.

Hän kertoo mahdollisena uutena valtuutettuna olevansa aktiivinen, luova ja uusia toimintatapoja hakeva. Salokorvella on heti ehdotus, kuinka kaupunkiin saataisiin paljon puhuttu toriparkki.

– Kauppakeskus Linnaan pitäisi saada lisää rakennusoikeutta. Kerroksia lisää. Mallia voisi ottaa vaikka Espoosta. Niillä rahoilla saataisiin toriparkki. (HäSa)

Menot