fbpx
Uutiset

Uusien toimistotalojen tyhjät tilat eivät pelota

Hämeenlinnan kahdessa uudessa toimistokerrostalossa on tuhansia neliöitä vuokraamatonta tilaa. Kiinteistösijoittajat eivät ole kauhistuneet, mutta ilmeisesti uusia toimistokerrostaloja ei kovin pian keskustan tuntumaan nouse.

Keinusaaren toimistotalon toisesta osasta on vuokraamatta tuhannen neliön tilat. Vanajantie 10:ssä taas on tyhjinä noin 2 250 neliön tilat.

NCC rakensi Keinusaareen toimistokerrostalon kahdessa vaiheessa. 4 300 neliön pohjoispuoli on täynnä vuokralaisia. Uudet 2 300 neliön tilat valmistuvat niin, että vuokralaiset rupeavat muuttamaan niihin vappuna. Niistä on vuokraamatta enää tuhat neliötä.

-Luultavasti vuoden kuluttua kaikki tilat ovat täynnä. Sijainti on meille etu, NCC Property Developmentin kiinteistökehityspäällikkö Mikko Lempinen sanoo.


Kiinteistö?pitkä sijoitus

NCC Rakennus on rakentanut kiinteistön. NCC Property Development vuokraa tiloja. Kiinteistön omistaa Pohjola Kiinteistösijoitus.

-Emme huolestuneita, vaikka tilat eivät ole täynnä 1. toukokuuta. Tällainen kiinteistö on pitkäaikainen sijoitus. Asioita ei katsota vuoden tai kahden tähtäimellä, Pohjola Kiinteistösijoituksen kiinteistöpäällikkö Arttu Enqvist sanoo.

Vanajantie 10:n tiloista noin puolet omistaa Hämeen Maatalouskeskuksen säätiö, jonka vuokralaisia ovat muun muassa Proagria Häme ja MTK Häme. Toisen puolen kiinteistön tiloista omistaa norjalaisen kiinteistörahaston yhtiö Retail I Hämeenlinna Oy. Yhtiön tiloja hoitaa Newsec-kiinteistöpalveluyritys.

Newsecin asiakkuuspäällikkö Maria Huhta kertoo, että toimistotalon ylimmästä kerroksesta on vuokraamatta 355 neliön huoneisto ja alakerrasta noin 1 900 neliötä.

-Meillä on meneillään neuvottelut neljän mahdollisen vuokralaisen kanssa. Koska tiloja kysytään ja niistä neuvotellaan, tilanne ei ole huolestuttava, Huhta sanoo.

Huhdan mielestä jotakin merkitystä sillä kuitenkin on, että uusia toimistotiloja on tyhjinä Hämeenlinnassa.

-Nykyisessä tilanteessa päämiehemme ei ehkä harkitse uusien tilojen ostamista.

NCC:n Keinusaaren talon suurin vuokralainen on Mehiläisen sairaala. Sen lisäksi pohjoisessa osassa ovat vuokralaisina muun muassa Hyria, Medialuotsi Oy ja Hämeenlinnan elinkeinokeskus.

Uudesta osasta ovat tiloja vuokranneet Metsähallitus, Stora Enso, Kauneuspiste Linnan Neito ja Mehiläinen. (HäSa)

Menot