Uutiset

Uuteen kauteen vanhasta oppineena

Kun HPK:n naisten lentopallojoukkue aloitti tiistaina harjoituskautensa, oli mukana uutta ja vanhaa.

Keväällä Bruno Napolitanon tilalle Kerhon päävalmentajaksi pikaisesti noussut Luca Chiappini pääsee nyt ottamaan joukkueen omaan komentoonsa heti kauden alusta.

Muu valmennus taas uudistuu. Chiappinin kakkosvalmentajana aloitti tällä viikolla Luca Nidasio ja fysiikkaharjoittelusta sekä fysioterapiasta vastaa Antonio Votero Prina.

Italialaisvalmennus lähtee suurin odotuksin viemään Kerhoa eteenpäin.

– Sekä seuralla että minulla on korkeat tavoitteet tulevalle kaudelle. Kuinka korkealle ne kohoavat on kiinni siitä, millaisen joukkueen saamme kasattua ja millaisiksi vastustajien joukkueet muodostuvat.

HPK:n kokoonpano tulevalle kaudelle alkaa olla jo pitkälti kasassa. Päävalmentaja kertoo, että joukkueeseen haetaan vielä paria kovaa ulkomaalaisvahvistusta. Vajausta on etenkin yleispelaajissa, joten luultavasti vahvistuksia hankitaan juuri sille osastolle.

– Joukkueen tilanne on tällä hetkellä hyvä. Meillä on nuoria ja lahjakkaita tyttöjä, joilla on hyvä asenne. He ovat valmiita tekemään paljon töitä, sillä he tietävät, että voivat nousta esiin tulevalla kaudella, Chiappini kiittelee.

Keväällä Chiappini ehti olla päävalmentajana vain kahdessa ottelussa, joten miehen kädenjälki alkaa näkyä vasta uuden kauden alkaessa.

Mikä HPK:n tekemisessä sitten muuttuu Chiappinin alaisuudessa?

– Kakkosvalmentaja, italialainen nauraa pilke silmässä ja jatkaa:

– Totta puhuen, muutamme joitakin asioita harjoitusohjelmassamme, sillä ensi kaudella pelataan kolminkertainen sarja. Meidän täytyy löytää paras tapa selviytyä lisääntyvästä määrästä pelejä ilman loukkaantumisia. Etenkin palautumiseen pitää kiinnittää huomiota.

Loukkaantumiset olivat HPK:n huolena jo viime kaudella. Avainpelaajien puuttuminen ratkaisevissa peleissä oli Chiappinin mukaan kuitenkin vain yksi syy siihen, ettei Kerho saavuttanut finaalipaikkaa.

– Otimme liikaa paineita. Lisäksi puolivälierien perusteella luulimme, että Kangasala olisi helppo vastustaja. Teimme suurimman virheen, jonka urheilussa voi tehdä, eli aliarvioimme vastustajan. Olemme ottaneet viime kaudesta opiksi, Chiappini myöntää.

HPK:ssa ei kuitenkaan jäädä murehtimaan mennyttä, vaan tähdätään tulevaan.

– Lähdemme uuteen kauteen hymyssä suin ja positiivisella energialla. Haluamme antaa pelaajille parhaat mahdollisuudet toteuttaa itseään. Mielestäni kaipasimme sitä viime kaudella, Chiappini sanoo. HÄSA

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic