Uutiset

Uuteen nuorisotilaan mahtuu pingispöytäkin

Turenkilaisnuorten tilaongelmat alkavat pian hellittää. Uusia nuorisotiloja remontoidaan parhaillaan kuntoon entisessä kenkäkaupassa kävelykadun varrella.

Tosin nuorten remontointi-into hieman vaihtelee.

-Joskus nuoria on paikalla kaksikymmentä ja on kaaos, ja joskus ei juuri ketään, sanoo nuorisonohjaaja Kristiina Hänninen.

Biljardipöytä odottaa käyttäjiä

Keskiviikkoiltana paikalla oli nuorisotyöntekijöiden lisäksi vain yksi nuori, Turengissa ammattikoulua käyvä Janne Vuorinen, 18.

Hänninen kertoo, että nuorten tekemä remontointi on ollut lähinnä seinien maalailua.

Maalauksen jälkeen päästään kantamaan tavaroita sisään. Tosin biljardipöytä on jo tuotu paikalle vanhasta nuorisotilasta Sinisestä talosta.

-Tänne saamme lisäksi pingispöydän, koska tilaa on enemmän kuin Sinisessä talossa, Hänninen iloitsee. Liikehuoneistossa on neliöitä noin 250.

Pelipöydät sijoitetaan alakertaan, ja katutasossa keskitytään oleiluun ja tv:n katseluun. Uusi taulutelevisio on toiveissa – Sinisessä talossa tyydyttiin vielä vanhaan putkimalliin.

-Kun Salkkarit tulee, sitä katsovat täällä kaikki, Hänninen sanoo.

Pizzaa saa läheltä

Katutasoon järjestetään myös kahvio ja pieni kioski. Niiden tarjoomukset eivät kuitenkaan riitä Janne Vuoriselle, sillä hän aikoo käyttää hyväkseen myös lähistöllä sijaitsevia pizza- ja kebabpaikkoja.

-Siniseen taloon piti tilata syötävää, tänne ne voi hakea itse.

Turengin nuoret ovat olleet koko tämän vuoden ilman tiloja, sillä Seppäläntiellä sijaitsevaa Sinistä taloa ei otettu enää joulutauon jälkeen käyttöön.

Kunnan nuorisotoimi alkoi etsiä uusia tiloja jo viime syksynä, sillä Sininen talo on huonossa kunnossa. Sen käytön jatkaminen olisi vaatinut mittavan remontin.

Koska uudet tilat sijaitsevat kätevästi keskustassa ja linja-autoaseman lähellä, niiden aukioloon suunnitellaan laajennusta.

-Tilat voisivat olla auki myös iltapäivisin, kun nuoret pääsevät koulusta. He voisivat tulla tänne istuskelemaan ja vartoilemaan bussia, Hänninen kertoo.

Muuten Turengin nuorisotilan aukiolo säilyy ennallaan eli auki ollaan maanantai- ja keskiviikkoiltaisin ja lisäksi joka toinen perjantai.

Uusi nimi ja logo

Huhtikuussa aukeava uusi nuorisotila saa myös uuden nimen.

-Nimikilpailu on käynnissä, ja ehdotuksia voi lähettää minulle, Hänninen sanoo.

Lisäksi tila saa myös uuden logon. Sen suunnittelee Janne Vuorinen. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020