Julkaistu: 06.06.2016 19:32

Antidoping kouluaineeksi Venäjällä

Venäjällä aloitetaan pakolliset antidopingoppitunnit maan urheiluoppilaitoksissa, osana dopingin kitkemiseen tähtäävää työtä. Asiasta kertoivat maan urheiluviranomaiset maanantaina.

Venäjän urheiluministeriön mukaan oppitunnit ovat yksi osa uudistuksia, joilla tavoitellaan "dopingiin liittyvien asenteiden muutosta". Venäjä tuskailee laajojen dopingongelmien kanssa, ja skandaalien myötä sen yleisurheilijat ovat yhä kilpailukiellossa Rion olympialaisissa.

– Antidopingia opetetaan osana liikuntatunteja, ja ne ovat pakollisia kaikille lapsille, urheiluministeriö tiedotti.

– Jotta saamme oikeasti muutosta, meidän on opetettava urheilijoita heti uran alusta alkaen. Tässä on kyse oikeiden asenteiden luomisesta, urheiluministeri Vitali Mutkon neuvonantaja Natalia Zhelanova täydensi.

Evankelisluterilaisen kirkon piispojen joukkoon on kova paine saada naispiispa, sanovat STT:n haastattelemat asiantuntijat. Asiantuntijat uskovat, että jo arkkipiispan vaaleihin etsitään vahvaa naisehdokasta, joka voisi toimia johtavana piispana.

Barcelonan terrori-iskun yhteydessä kadonneen 7-vuotiaan australialaispojan kohtalosta ei ole vielä vahvistettua tietoa. Pojan isä on saapunut Barcelonaan Australiasta, kertovat australialaismediat. Espanjalainen El Pais -lehti kertoi aiemmin, että poika on löydetty elossa.

Yhdysvalloissa Bostonissa tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään rasismia vastaan. Poliisin arvion mukaan marssiin osallistui ainakin 15 000 ihmistä. Mielenosoitus oli ajoitettu samaan aikaan, kun äärioikeistolaisryhmien oli määrä osoittaa mieltään kaupungissa.

Turussa Aurajoen ylittävä Kirjastosilta valaistiin perjantain puukkohyökkäyksen uhrien muistoksi Suomen lipun väreihin. Puukotusten uhreista kaksi kuoli ja kahdeksan haavoittui. Keskusrikospoliisin mukaan uhreiksi valikoitui ennen kaikkea naisia.