Julkaistu: 20.03.2017 16:49
-
Päivitetty: 20.03.2017 20:41

FBI:n johtaja: Trumpin kampanjan ja Venäjän mahdolliset yhteydet tutkitaan

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisin FBI:n johtaja James Comey on vahvistanut ensimmäisen kerran, että FBI tutkii Venäjän väitettyä sekaantumista Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Comeyn mukaan FBI tutkii myös, vehkeilikö Venäjä mahdollisesti jollakin tavalla presidentti Donald Trumpin vaalikampanjaan kytkeytyvien avustajien kanssa.

– FBI tutkii Venäjän hallituksen pyrkimykset vaikuttaa vuoden 2016 presidentinvaalien tulokseen, Comey kertoi Yhdysvaltojen edustajainhuoneen tiedustelukomitealle, joka aloitti julkiset kuulemiset asiassa.

Valkoinen talo sanoo, että presidentti Trumpin kampanjan ja Venäjän välisestä vehkeilystä ei ole näyttöä. Valkoinen talo kommentoi, että "mikään ei ole muuttunut" FBI:n johtajan kerrottua tänään tutkinnasta.

– Trump–Venäjä-vehkeilystä EI NÄYTTÖÄ ja Trump–Venäjä-skandaalista EI NÄYTTÖÄ, lukee hallintovirkamiehen allekirjoittamassa lausunnossa, joka isoine kirjaimineen muistuttaa presidentin tapaa kirjoittaa tviittinsä.

Trumpin hallinnon kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Michael Flynn ja oikeusministeri Jeff Sessions ovat jo jääneet kiinni Venäjän suurlähettilään kanssa käytyjen keskustelujen peittelystä. Flynn erosi kohun vuoksi.

FBI:n johtaja Comey sanoi tiedustelukomitealle myös, että presidentti Trumpin esittämille salakuunteluväitteille ei ole todisteita.

– Kaikella kunnioituksella presidentin tviiteille, jotka koskevat aiemman hallinnon väitettyä salakuuntelua, minulla ei ole tietoa, joka tukisi noita tviittejä, Comey muotoili sanansa tiedustelukomitealle.

Comey täydensi Yhdysvaltain oikeusministeriön pyytäneen kertomaan niin ikään, että sillä ei ole näyttöä salakuuntelusta.

Myöskään Britannian tiedusteluelinten osallisuudesta tällaiseen ei ole mitään todisteita, sanoi kansallisen turvallisuuden viraston NSA:n johtaja Mike Rogers.

FBI:n ja NSA:n johtajien lausunnot ovat tähän asti vahvimmat korkea-arvoisten viranomaisten julkiset lausunnot, jotka torjuvat Trumpin erikoiset syytökset edeltäjäänsä kohtaan.

Maaliskuun alussa Trump väitti Twitterissä presidentti Barack Obaman salakuunnelleen Trumpin pilvenpiirtäjää Trump Toweria lokakuussa vaalien alla. Trump ei esittänyt väitteidensä tueksi mitään todisteita. Pilvenpiirtäjä toimii myös Trumpin yrityksen pääkonttorina.

– Tämä on Nixonia/Watergatea. Paha (tai sairas) jätkä! Trump vuodatti tuolloin Twitterissä.


        
         Tyksin mukaan ensimmäinen ensihoidon yksikkö oli perjantaina murhapaikalla alle viidessä minuutissa.
        
        Kuva: Ari-Matti Ruuska

Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) mukaan perjantain joukkopuukotuksessa loukkaantuneiden tilanne on vakaa. Sairaalassa on edelleen hoidossa kolme potilasta, joista kahdella jatkuu tehohoito kaulan alueelle kohdistuneen vamman takia, mutta heidän tilansa on vakaa.

Maailmanennätyssummalla 222 miljoonalla eurolla Barcelonasta PSG:hen siirtynyt tähtijalkapalloilija Neymar ei muistele lämmöllä ex-seurajohtoaan. Kuva: EPA

Maailmanennätyssummalla 222 miljoonalla eurolla Barcelonasta PSG:hen siirtynyt tähtijalkapalloilija Neymar ei muistele lämmöllä ex-seurajohtoaan. Sunnuntaisen Toulouse-ottelun jälkeen Neymar haukkui Barcelona-pomonsa suorasanaisesti. – Olen erittäin pettynyt heihin, brasilialaispelaaja vuodatti.

Tiedustelulainsäädännön voimaan saamiseksi on ponnisteltava yli puoluerajojen, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo. Sipilä puhui suurlähettiläskokouksessa Helsingissä.Sipilä sanoi, että Turun tapahtumien jälkeen pitäisi olla perustuslain näkökulmasta selvää, että laki on saatava voimaan.

Lontoon ikonisen Big Benin kellot pysähtyvät puoliltapäivin paikallista aikaa täysremontin takia. Kuva: EPA

Lontoon ikonisen Big Benin kellot pysähtyvät puoliltapäivin paikallista aikaa täysremontin takia. Normaaliin päiväjärjestykseen ne palaavat 2021. Täysin hiljaa kellot eivät kuitenkaan korjaustöidenkään aikana ole, sillä niiden ääntä kuullaan tärkeiden tapahtumien yhteydessä.

Kolmasosa kuljettajista ajaa stop-merkin ohi pysähtymättä, kertoo Liikenneturva.

Kolmasosa kuljettajista ajaa stop-merkin ohi pysähtymättä, kertoo Liikenneturva. Tämä ilmeni Liikenneturvan tänä kesänä teettämästä seurannasta, jossa seurattiin stop-merkillä varustettuja risteyksiä yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomen.