Julkaistu: 21.04.2017 08:57
-
Päivitetty: 21.04.2017 11:59

Teräsyhtiö SSAB kääntyi selvästi voitolliseksi - lähti pörssissä voimakkaaseen nousuun

Teräsyhtiö SSAB lähti voimakkaaseen nousuun Helsingin ja Tukholman pörsseissä sen jälkeen, kun se oli kertonut selvästi voitollisesta alkuvuoden tuloksestaan. Yhtiön osakekurssit olivat kaupankäynnin aluksi jopa 9–10 prosentin nousussa.

Yhtiön liikevoitto rahoituserien jälkeen oli 46,7 miljoonaa euroa tammi-maaliskuussa. Vuotta aiemmin vastaavaan aikaan se oli 36,2 miljoonaa euroa tappiollinen.

Yhtiön mukaan SSAB Europen tuotannon taso oli korkea ja vakaa. Divisioonan päätuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa Raahessa ja Hämeenlinnassa sekä Ruotsissa Luulajassa ja Borlängessä.

Lisäksi SSAB:llä on esimerkiksi putkituotantoa eri puolilla Suomea.


        
         Tyksin mukaan ensimmäinen ensihoidon yksikkö oli perjantaina murhapaikalla alle viidessä minuutissa.
        
        Kuva: Ari-Matti Ruuska

Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) mukaan perjantain joukkopuukotuksessa loukkaantuneiden tilanne on vakaa. Sairaalassa on edelleen hoidossa kolme potilasta, joista kahdella jatkuu tehohoito kaulan alueelle kohdistuneen vamman takia, mutta heidän tilansa on vakaa.

Maailmanennätyssummalla 222 miljoonalla eurolla Barcelonasta PSG:hen siirtynyt tähtijalkapalloilija Neymar ei muistele lämmöllä ex-seurajohtoaan. Kuva: EPA

Maailmanennätyssummalla 222 miljoonalla eurolla Barcelonasta PSG:hen siirtynyt tähtijalkapalloilija Neymar ei muistele lämmöllä ex-seurajohtoaan. Sunnuntaisen Toulouse-ottelun jälkeen Neymar haukkui Barcelona-pomonsa suorasanaisesti. – Olen erittäin pettynyt heihin, brasilialaispelaaja vuodatti.

Tiedustelulainsäädännön voimaan saamiseksi on ponnisteltava yli puoluerajojen, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo. Sipilä puhui suurlähettiläskokouksessa Helsingissä.Sipilä sanoi, että Turun tapahtumien jälkeen pitäisi olla perustuslain näkökulmasta selvää, että laki on saatava voimaan.

Lontoon ikonisen Big Benin kellot pysähtyvät puoliltapäivin paikallista aikaa täysremontin takia. Kuva: EPA

Lontoon ikonisen Big Benin kellot pysähtyvät puoliltapäivin paikallista aikaa täysremontin takia. Normaaliin päiväjärjestykseen ne palaavat 2021. Täysin hiljaa kellot eivät kuitenkaan korjaustöidenkään aikana ole, sillä niiden ääntä kuullaan tärkeiden tapahtumien yhteydessä.

Kolmasosa kuljettajista ajaa stop-merkin ohi pysähtymättä, kertoo Liikenneturva.

Kolmasosa kuljettajista ajaa stop-merkin ohi pysähtymättä, kertoo Liikenneturva. Tämä ilmeni Liikenneturvan tänä kesänä teettämästä seurannasta, jossa seurattiin stop-merkillä varustettuja risteyksiä yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomen.