Julkaistu: 06.10.2017 21:50

Ilves pääsi pois jääkiekkoliigan jumbopaikalta

Tampereen Ilves pääsi pois jääkiekkoliigan jumbopaikalta, kun se kaatoi Hämeenlinnan Pallokerhon perjantaina kotonaan maalein 5-4. Ilveksellä on kasassa nyt 11 pistettä eli piste enemmän kuin viimeiseksi tipahtaneella Mikkelin Jukureilla.

Ilveksestä vireessä HPK:ta vastaan olivat erityisesti 1+3 saalistanut Otto Koivula ja 2+1 nakuttanut Teemu Rautiainen. Eetu Tuulola värkkäsi HPK:lle kaksi osumaa.

Toisen tamperelaisseuran Tapparan tasapaksu alkukausi sai jatkoa Lahdessa. Joukkue hävisi Pelicansille voittomaalikisan jälkeen 1-2. Ratkaisuosumasta vastasi isäntien BornaRendulic.

Pelicansin Aleksi Rekonen ja Tapparan Jukka Peltola maalasivat varsinaisella peliajalla.

Liiga jatkuu lauantaina seitsemällä ottelulla.

Saksassa poliisi on ottanut kiinni yhden ihmisen Münchenin veitsihyökkäyksen vuoksi. Poliisin edustaja sanoo kiinniotetun muistuttavan silminnäkijöiden kuvauksia hyökkääjästä, kertoo Focus Online. Poliisin mukaan on kuitenkin vielä selvitettävä, onko mies todella tekijä.

Uusnatsien mielenosoitus Tampereen keskustassa on tuonut paikalle paljon vastamielenosoittajia, ja liikenteessä on häiriöitä keskusta-alueella. Uusnatsit osoittavat mieltään Tampereen oikeustalolla kaupungin keskustassa.

Alle 15-vuotias poika loukkaantui vakavasti suistuttuaan ojaan mönkijällä lauantaina Pieksämäellä. Poika oli ajanut mökkitiellä mönkijällä, joka oli tuntemattomasta syystä suistunut noin metrin syvyiseen ojaan. Poika ajoi mönkijällä yksin ja hänellä oli kypärä päässään.

Eurojackpotin noin 41,6 miljoonan euron potti päätyi perjantai-illan arvonnassa Suomeen. Suurvoiton tuonut peli pelattiin Savonlinnassa. Voitto on kolmastoista Suomeen tullut Eurojackpotin päävoitto. Tänä vuonna kyseessä on jo kolmas Suomeen tullut päävoitto.

Laulaja Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, kertoo MTV. Laulajan ympärillä on viime päivinä käyty vilkasta häirintäkeskustelua. MTV:n sisältöjohtaja Marko Karvo ilmoittaa, että ratkaisuun päädyttiin tuotantorauhan vuoksi.


        
         Suuret ulkomainokset vetosivat yhdysvaltalaisiin talvella 1940: Suomi tarvitsee tukeanne. Samaan aikaan viriteltiin myös radikaalimpia toimia.
        
        Kuva: Pauliina Lindell

Suomen historialla on monta toteutumatonta polkua. Yksi hurjimmista on tässä: Yhdysvalloissa esitettiin sotavuosina suomalaisten asuttamista Alaskaan. Idea syntyi talvisodan raskaina viikkoina, kun pelättiin Neuvostoliiton miehittävän maamme.