Julkaistu: 06.10.2017 21:50

Ilves pääsi pois jääkiekkoliigan jumbopaikalta

Tampereen Ilves pääsi pois jääkiekkoliigan jumbopaikalta, kun se kaatoi Hämeenlinnan Pallokerhon perjantaina kotonaan maalein 5-4. Ilveksellä on kasassa nyt 11 pistettä eli piste enemmän kuin viimeiseksi tipahtaneella Mikkelin Jukureilla.

Ilveksestä vireessä HPK:ta vastaan olivat erityisesti 1+3 saalistanut Otto Koivula ja 2+1 nakuttanut Teemu Rautiainen. Eetu Tuulola värkkäsi HPK:lle kaksi osumaa.

Toisen tamperelaisseuran Tapparan tasapaksu alkukausi sai jatkoa Lahdessa. Joukkue hävisi Pelicansille voittomaalikisan jälkeen 1-2. Ratkaisuosumasta vastasi isäntien BornaRendulic.

Pelicansin Aleksi Rekonen ja Tapparan Jukka Peltola maalasivat varsinaisella peliajalla.

Liiga jatkuu lauantaina seitsemällä ottelulla.

EU-maiden johtajat kokoontuvat tänään perjantaina Brysseliin päättämään mitä tehdään Britannialta vapautuville Euroopan parlamentin paikoille. Parlamentti esittää huippukokoukselle, että brittien paikoista osa annettaisiin aliedustetuille maille.


        
         Yli-insinööri Jorma Aurela Työ- ja elinkeinoministeriöstä (vasemmalla) ja Terrafame Oy:n toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen esittelivät uraanihanketta yleisölle torstaina Kajaanissa.
        
        Kuva: Juha Neuvonen

Valtioneuvosto käsittelee Terrafamen uraanilupahakemuksen aikaisintaan ensi syksynä, työ- ja elinkeinoministeriöstä vahvistetaan Lännen Medialle.

Yhdysvalloissa asiantuntijat ja opettajien ammattiliitot eivät niele Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ehdotusta aseistetuista opettajista, kertoo muun muassa ABC News. Trump sanoi eilen, että opettajien aseistaminen tekisi lopun kouluhyökkäyksistä.


        
         Kansanedustajina ja ministerinä toimineet Liisa Hyssälä ja Jouni Backman esittävät suuria muutoksia muun muassa eduskunnan työhön.
        
        Kuva: Kimmo Penttinen

Kansanedustajina ja ministerinä toimineet Liisa Hyssälä ja Jouni Backman ovat työstäneet kansanvallan peruskorjaus-työpaperin Sitran toimeksiannosta. He haastattelivat selvitystyötänsä varten 106 keskeistä vaikuttajaa ja päättäjää. Työparin mukaan johtopäätös on selkeä.