Julkaistu: 07.10.2017 14:23

Paikallaan möllöttävä matalapaine tuo mukanaan kaatosateet Etelä-Suomeen

Ensi viikolla ei sadetakki pääse kaapissa happanemaan, sillä vettä tulee alkuviikosta kuin saavista kaataen.

- Aika heikolta näyttää. Sää on pitkälti epävakaista seuraavat päivät. Matalapaine on saapumassa Etelä-Suomeen ja jää sitten möllöttämään paikalleen. Sateita saadaan aina keskiviikkoon asti, synkistelee Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jesse Heikkilä.

- Etelässä sade alkaa keskiviikkona olla tuollaista kuuroittaista, mutta alkuviikosta se on sitten yhtenäisempää. Keskiviikkona voi vesisateen seassa olla jo vähän sellaista kiinteämpääkin olomuotoa, räntää ja lunta Lapin suunnalla.

Heikkilän mukaan sademäärät saattavat ensi viikolla olla varsin runsaita, noin 20-40 millimetriä.

Sadetta lauantai-illasta alkaen

Viikonlopun säästä on tulossa syksyisen pilvinen ja sateinen.

Tänään aamulla maan länsiosaan saapuu kapea sadealue, kertoo Ilmatieteen laitos. Päivällä sadekuurot yleistyvät myös itä- ja pohjoisosassa, ja illalla maan lounaisosaan saapuu vielä uusi matalapaine sateineen.

Huominen päivä on hyvin sateinen maan etelä- ja keskiosassa. Pohjoisessa päivä on poutaisempi, mutta edelleen siellä täällä voi tulla yksittäisiä sadekuuroja.

Päivälämpötilat ovat viikonloppuna päivisin 7-12 astetta, pohjoisessa 4-9 astetta. Yölämpötilat liikkuvat nollasta kahdeksaan asteeseen.

Taitoluistelija Emmi Peltonen lähtee Pyeongchangissa lyhytohjelman sijalta 18 olympiakisojen naisten vapaaohjelmaan.  Kuva: EPA

Taitoluistelija Emmi Peltonen lähtee Pyeongchangissa lyhytohjelman sijalta 18 olympiakisojen naisten vapaaohjelmaan. Olympiakisojen ensikertalainen luisteli lyhytohjelmassa pisteet 55,28. Peltonen varmisti 30 luistelijan joukosta paikan 24 parhaan vapaaohjelmaan saman tien.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres. Kuva: EPA

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoo olevansa syvästi huolissaan kiihtyvästä väkivallasta Syyrian Itä-Ghoutassa. Guterres vaatii kaikkia osapuolia pitämään kiinni kansainvälisen humanitaarisen oikeuden perusperiaatteista, kuten siviilien suojelemisesta.

Jääkiekon NHL:ssä Philadelphian Valtteri Filppula oli mukana syöttämässä Philadelphialle voiton tuonutta maalia ottelussa Montrealia vastaan. Jatkoajalle edennyt ottelu ehti vanhentua 1,26 minuuttia, kun Jakub Voracek viimeisteli voittomaalin Shayne Gostisbeheren ja Filppulan syötöistä.

Roope Tonteri. Kuva: EPA

Talviolympialaisten miesten big air -finaalissa ei nähdä suomalaislumilautailijoita. Karsinnat olivat tiukkatasoiset. Toisessa karsintaerässä kisanneet Roope Tonteri, Kalle Järvilehto ja Peetu Piiroinen jäivät kaikki kuuden kärjen ulkopuolelle.