Julkaistu: 07.10.2017 14:49

Kroatiassa iski paniikki Suomi-tasapelin jälkeen, päävalmentaja pihalle - "Yö oli pitkä ja surullinen"

Eilisillan 1-1-kotitasapeli Suomen kanssa MM-karsinnassa kävi lopulta kalliiksi Kroatian jalkapallomaajoukkueen päävalmentajalle Ante Cacicille. Maan jalkapalloliitto päätyi ottelun jälkeisessä kriisikokouksessaan puolenyön jälkeen Cacicin, 64, irtisanomiseen.

Liitto kertoi nimittäneensä uudeksi päävalmentajaksi Zlatko Dalicin, 50. Hän johtaa joukkueen Kiovaan, jossa Kroatia kohtaa maanantaina MM-karsinnan päätöskierroksella Ukrainan. Kroatiaa ja Ukrainaa kaksi pistettä edellä oleva lohkokärki Islanti kohtaa kotonaan lohkojumbo Kosovon, joten todennäköiseltä näyttää, että jatkokarsintaan mitä ilmeisimmin vievästä kakkospaikasta väännetään Kiovassa Ukrainan ja Kroatian kesken.

- Yö oli pitkä ja surullinen, mutta päätimme tästä yksimielisesti. Analysoimme kaikki pelit ja tajusimme, että jotain meiltä puuttuu, Kroatian jalkapalloliiton puheenjohtaja Davor Suker sanoi Sportske Novosti -lehden mukaan.

- Päätimme valita Zlatko Dalicin, ja katsotaan, miten käy. Oli tärkeää, että hän tarttui haasteeseen heti, istui autoon ja vie joukkueen Kiovaan. Loppujen lopuksi 11 pelaajaa kentällä ratkaisevat, mutta Ukraina on suosikki kotikenttänsä myötä, Suker jatkoi.

Dalic on aiemmin valmentanut Arabiemiraateissa, Saudi-Arabiassa, Kroatiassa ja Albaniassa. Hänen pestinsä Arabiemiraattien Al Ain -seurassa päättyi viime tammikuussa.

Ottelu Suomea vastaan Rijekassa tuomittiin kroatialaismediassa "katastrofiksi". Maajoukkuetulokas Pyry Soirin tasoitus 1-1:een ottelun loppuminuuteilla lopulta vain kruunasi "painajaismaisen" illan Kroatialle, kroatialaismedia maalaili.

- Kroatia häkeltyi, ja Suomi teki meille painajaisen. Odotusten mukaisesti hallitsimme peliä, ja Suomi pääsi vain pari kertaa vaarattomasti Kroatian alueelle. Mutta skandinaavien korkea puolustus putsasi melkein kaiken, ja Kroatialta puuttui liike ja paikanvaihdot. Oli selvää, kuinka haavoittuva Kroatia oli, tiivisti Sportske Novosti -lehti Kroatian tuloksettomaksi jääneen hallinnan.

Kroatian paniikkia lisää se, että johtomaalin eilen tehnyt tähtikärki Mario Mandzukic nilkutti vaihtoon ja hänen pelikuntonsa maanantaina on arvoitus. Marcelo Brozovic on ainakin poissa pelistä Ukrainaa vastaan.

Nokialla sijaitsevassa kylpylähotelli Edenissä tapahtui iltakahdeksan jälkeen vesivuoto allasosastolta alakerran huoltotiloihin. Allasosasto ja alakerran tilat eristettiin, kunnes tilanne saatiin vakautettua. - Siellä vuosi altaan alapuolella oleva putkisto alakerran huoltotiloihin.

Populistiset, euroskeptiset ja maahanmuuttovastaiset puolueet kasvattivat kannatustaan Tshekin parlamenttivaaleissa. Vaalit voitti odotetusti populistinen keskusta-oikeistolainen ANO-puolue. Kun liki kaikki äänet oli lauantai-iltana laskettu, ANOn kannatus oli 29,7 prosenttia.


        
         Sisäministeri Paula Risikko antaa poliisille täyden tunnustuksen Tampereen tapahtumien hoidosta. Kuvassa Risikko kuvattuna sisäisen turvallisuuden raportin julkistamistilaisuudessa lokakuun alussa. 
        
        Kuva:

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) pitää poliisin toimintaa Tampereen mielenosoitusten yhteydessä esimerkillisenä. – Tämä osoittaa taas kerran, että Suomen poliisi pystyy toimimaan tällaisissa uhkaavissakin tilanteissa ja ylläpitämään turvallisuutta.