Julkaistu: 07.10.2017 21:48

Lontoossa 11 loukkaantui auton törmättyä jalankulkijoihin

Lontoossa Etelä-Kensingtonissa 11 ihmistä loukkaantui lauantaina, kun auto ajoi jalankulkijoiden päälle.

Loukkaantuneista yhdeksän vietiin sairaalaan, heidän joukossaan myös autoa kuljettanut mies, jonka poliisi otti kiinni. Loukkaantuneilla oli vammoja lähinnä jaloissa ja päässä. Poliisin mukaan sairaalaan tuotujen vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Poliisi ilmoitti illalla, että se tutkii turmaa liikenneonnettomuutena.

Onnettomuus sattui Lontoon suositulla museoalueella lähellä luonnontieteellistä museota sekä Victoria ja Albert -museota noin kahden jälkeen iltapäivällä paikallista aikaa.

Poliisi ei kertonut lauantaina enempää tietoja kiinni otetusta miehestä.

Mustan auton törmäyksestä syntyi paniikki

Turman syy ei heti ollut selvillä ja sosiaalisessa mediassa levisi onnettomuuden jälkeen nopeasti kuvauksia ihmisten paniikista, kuvia mustasta autosta sekä kiinniottotilanteesta.

Yhden silminnäkijän kertomuksen mukaan kuului kova pamaus. AFP:n toimittajan mukaan väkijoukot pakenivat huutaen.

- Poliisi huusi ihmisille "juoskaa ja älkää lopettako juoksemista", kertoi puolestaan silminnäkijä BBC:lle.

Paikalle saapui runsaasti poliiseja ja alue suljettiin laajalti.

Luonnontieteellinen museo evakuoitiin myös. Myöhemmin Victoria ja Albert -museo ja tiedemuseo tviittasivat, että niitä ei evakuoitu, mutta lisää ihmisiä ei päästetty sisään.

Suomen ulkoministeriön tiedossa ei lauantaina ollut, että loukkaantuneiden joukossa olisi ollut suomalaisia.

Viisi iskua tänä vuonna

Turvallisuustilanne Britanniassa on ollut kireä, sillä maassa on tänä vuonna tehty useita terrori-iskuja.

Muun muassa kesäkuussa Lontoossa pakettiauto ajoi jalankulkijoiden päälle London Bridge -sillalla. Sen jälkeen kolme hyökkääjää jättivät ajoneuvon ja puukottivat ihmisiä. Kahdeksan ihmistä kuoli ja noin 50 haavoittui.

Samassa kuussa mies ajoi Finsbury Parkin moskeijan rukoushetkestä poistuvien muslimien sekaan. Yksi kuoli ja 11 loukkaantui.

Lisäksi viime kuussa 29 ihmistä loukkaantui, kun omatekoinen pommi räjähti metrovaunussa.

Taitoluistelija Emmi Peltonen lähtee Pyeongchangissa lyhytohjelman sijalta 18 olympiakisojen naisten vapaaohjelmaan.  Kuva: EPA

Taitoluistelija Emmi Peltonen lähtee Pyeongchangissa lyhytohjelman sijalta 18 olympiakisojen naisten vapaaohjelmaan. Olympiakisojen ensikertalainen luisteli lyhytohjelmassa pisteet 55,28. Peltonen varmisti 30 luistelijan joukosta paikan 24 parhaan vapaaohjelmaan saman tien.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres. Kuva: EPA

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoo olevansa syvästi huolissaan kiihtyvästä väkivallasta Syyrian Itä-Ghoutassa. Guterres vaatii kaikkia osapuolia pitämään kiinni kansainvälisen humanitaarisen oikeuden perusperiaatteista, kuten siviilien suojelemisesta.

Jääkiekon NHL:ssä Philadelphian Valtteri Filppula oli mukana syöttämässä Philadelphialle voiton tuonutta maalia ottelussa Montrealia vastaan. Jatkoajalle edennyt ottelu ehti vanhentua 1,26 minuuttia, kun Jakub Voracek viimeisteli voittomaalin Shayne Gostisbeheren ja Filppulan syötöistä.

Roope Tonteri. Kuva: EPA

Talviolympialaisten miesten big air -finaalissa ei nähdä suomalaislumilautailijoita. Karsinnat olivat tiukkatasoiset. Toisessa karsintaerässä kisanneet Roope Tonteri, Kalle Järvilehto ja Peetu Piiroinen jäivät kaikki kuuden kärjen ulkopuolelle.

Opiskeluterveydenhuollon uudistus karsii yliopisto-opiskelijoiden palveluita samalla, kun ammattikorkeakouluopiskelijat tuodaan Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluiden piiriin, kertoo Uutissuomalainen.