Julkaistu: 07.10.2017 20:35

TPS kipusi jääkiekkoliigan kärkeen - Kärpillä menossa voittoisa jakso

Turun Palloseura valtasi jääkiekkoliigan kärkipaikan lauantaina. TPS kukisti kotonaan KalPan 3-2 ja kipusi ykköseksi 29 pisteellään. TPS:n tehokkain oli 1+1 kerännyt Jasper Lindsten.

Vieraat nousivat maalin päähän päätöserässä, mutta Janne Tavin ja Ville-Vesa Vainiolan osumat olivat sittenkin laiha lohtu kuopiolaisille.

Edes kovat poissaolot eivät näytä hidastavan TPS:n vahvaa alkukauden virettä. KalPa-ottelusta joukkueen kokoonpanosta puuttuivat loukkaantuneet Ilari Filppula, Eric Perrin ja Ilkka Heikkinen. Myöskään NHL:n Vancouver Canucksista lainalle saatua puolustajalupaus Olli Juolevia ei nähty vielä kaukalossa.

Kärkipään taistossa Oulun Kärpät nujersi kotonaan jyväskyläläisen JYPin 2-1. Samalla JYP valahti taulukossa ykkössijalta kolmanneksi. Kärpät puolestaan kapusi toiseksi pisteen päähän ottelun vähemmän pelanneesta TPS:stä. Kärpille voitto oli jo viides peräkkäinen.

Maalipörssin kärjessä oleva Charles Bertrand osui Kärpille.

HPK:lle taas tappio

Häntäpäässä Tampereen Ilves otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa vieraissa. Sport kaatui Vaasassa 2-0 Juho Liuksialan ja Ville Meskasen maaleilla. Tolppien välissä Markus Ruusu saalisti nollapelin 27 torjunnalla.

Tampereen toinen seura Tappara otti 2-1-kotivoiton Mikkelin Jukureista. Voittomaali oli Jukka Peltolan käsialaa. Jukureiden maalinteko on ollut tuskaista läpi alkukauden, nyt osui ainoastaan Ville Leskinen.

Erik Thorell, Miro Heiskanen ja Juhani Tyrväinen heiluttivat verkkoa, kun Helsingin IFK kellisti kotonaan Rauman Lukon 3-1.

Hämeenlinnan Pallokerhon synkkä jakso sen kuin vain jatkuu. KooKoo vei pisteet mennessään Kouvolaan 2-1-tuloksella. HPK on pelannut jo kuusi peliä putkeen ilman pisteitä.

SaiPa otti 3-2-jatkoaikavoiton Porin Ässien vieraana. Roy Radke viimeisteli ratkaisuosuman lappeenrantalaisille.

Saksassa poliisi on ottanut kiinni yhden ihmisen Münchenin veitsihyökkäyksen vuoksi. Poliisin edustaja sanoo kiinniotetun muistuttavan silminnäkijöiden kuvauksia hyökkääjästä, kertoo Focus Online. Poliisin mukaan on kuitenkin vielä selvitettävä, onko mies todella tekijä.

Uusnatsien mielenosoitus Tampereen keskustassa on tuonut paikalle paljon vastamielenosoittajia, ja liikenteessä on häiriöitä keskusta-alueella. Uusnatsit osoittavat mieltään Tampereen oikeustalolla kaupungin keskustassa.

Alle 15-vuotias poika loukkaantui vakavasti suistuttuaan ojaan mönkijällä lauantaina Pieksämäellä. Poika oli ajanut mökkitiellä mönkijällä, joka oli tuntemattomasta syystä suistunut noin metrin syvyiseen ojaan. Poika ajoi mönkijällä yksin ja hänellä oli kypärä päässään.

Eurojackpotin noin 41,6 miljoonan euron potti päätyi perjantai-illan arvonnassa Suomeen. Suurvoiton tuonut peli pelattiin Savonlinnassa. Voitto on kolmastoista Suomeen tullut Eurojackpotin päävoitto. Tänä vuonna kyseessä on jo kolmas Suomeen tullut päävoitto.

Laulaja Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, kertoo MTV. Laulajan ympärillä on viime päivinä käyty vilkasta häirintäkeskustelua. MTV:n sisältöjohtaja Marko Karvo ilmoittaa, että ratkaisuun päädyttiin tuotantorauhan vuoksi.


        
         Suuret ulkomainokset vetosivat yhdysvaltalaisiin talvella 1940: Suomi tarvitsee tukeanne. Samaan aikaan viriteltiin myös radikaalimpia toimia.
        
        Kuva: Pauliina Lindell

Suomen historialla on monta toteutumatonta polkua. Yksi hurjimmista on tässä: Yhdysvalloissa esitettiin sotavuosina suomalaisten asuttamista Alaskaan. Idea syntyi talvisodan raskaina viikkoina, kun pelättiin Neuvostoliiton miehittävän maamme.