Julkaistu: 08.10.2017 07:16

Trump Pohjois-Koreasta: Vain yksi asia toimii

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean kiristyneet välit ovat asia, jota hänen ei pitäisi joutua hoitamaan. Kristillistä ohjelmaa välittävän TBN-kanavan haastattelussa asiaa kommentoinut Trump sanoi, että hänellä ojennettiin sotku niin Pohjois-Korean kuin Lähi-idänkin suhteen.

Arkansas'n entisen kuvernöörin Mike Huckabeen haastatteleman Trumpin mukaan tilanne Pohjois-Korean kanssa olisi pitänyt ratkaista aikoja sitten.

- Tämä (Pohjois-Korea) olisi pitänyt hoitaa 25 vuotta sitten. Tämä olisi pitänyt hoitaa 10 vuotta sitten. Tämä olisi pitänyt hoitaa (Barack) Obaman virkakauden aikana. Totuus on, Mike, se, että minulle ojennettiin sotku. Eikä pelkästään siellä, vaan minulle ojennettiin sotku Lähi-idässä. Aivan totaalinen sotku, Trump sanoi.

Lisäksi Trump kommentoi haastattelussa muun muassa Afganistania ja Puerto Ricoa. Hänen mukaansa Yhdysvaltain historian yksi suurimmista virheistä oli lähteä Afganistaniin.

Presidentin kritiikin kohteeksi joutui haastattelussa myös jälleen Puerto Ricon pääkaupungin San Juanin pormestari Carmen Yulin Cruz, joka on ollut sanasodassa Trumpin kanssa. Trump toisti näkemyksensä siitä, että Cruz on tehnyt huonoa työtä. Cruz on puolestaan muun muassa kritisoinut maan hallintoa avustustöiden hitaudesta hurrikaanituhoista kärsivällä saarella.

Trumpin kommenteista kertoi CNN lauantaina. Mike Huckabee on Trumpin tiedottajan Sarah Huckabee Sandersin isä.

Trump Pohjois-Koreasta: Vain yksi asia toimii

Trump myös jatkoi lauantaina Pohjois-Korean kanssa käymäänsä sanasotaa tviittaamalla, että "vain yksi asia toimii" Pohjois-Korean suhteen.

- Presidentit ja heidän hallintonsa ovat neuvotelleet Pohjois-Korean kanssa 25 vuotta, sopimuksia on tehty ja suuri määrä rahaa maksettu, Trump tviittasi.

- Ei ole toiminut, sopimukset on rikottu ennen kuin muste on kuivunut, Yhdysvaltain neuvottelijoista on tehty hölmöjä. Sori, mutta vain yksi asia toimii! hän jatkoi.

Trump ja Pohjois-Korea ovat käyneet viime aikoina hyvin hyökkäävää sananvaihtoa. Trump on muun muassa varoittanut, että Yhdysvallat voi joutua tuhoamaan Pohjois-Korean, jos maa uhkaa naapureitaan. Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho reagoi tähän sanomalla, että Trumpin puheet ovat sodanjulistus maata vastaan.

EU-maiden johtajat kokoontuvat tänään perjantaina Brysseliin päättämään mitä tehdään Britannialta vapautuville Euroopan parlamentin paikoille. Parlamentti esittää huippukokoukselle, että brittien paikoista osa annettaisiin aliedustetuille maille.


        
         Yli-insinööri Jorma Aurela Työ- ja elinkeinoministeriöstä (vasemmalla) ja Terrafame Oy:n toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen esittelivät uraanihanketta yleisölle torstaina Kajaanissa.
        
        Kuva: Juha Neuvonen

Valtioneuvosto käsittelee Terrafamen uraanilupahakemuksen aikaisintaan ensi syksynä, työ- ja elinkeinoministeriöstä vahvistetaan Lännen Medialle.

Yhdysvalloissa asiantuntijat ja opettajien ammattiliitot eivät niele Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ehdotusta aseistetuista opettajista, kertoo muun muassa ABC News. Trump sanoi eilen, että opettajien aseistaminen tekisi lopun kouluhyökkäyksistä.


        
         Kansanedustajina ja ministerinä toimineet Liisa Hyssälä ja Jouni Backman esittävät suuria muutoksia muun muassa eduskunnan työhön.
        
        Kuva: Kimmo Penttinen

Kansanedustajina ja ministerinä toimineet Liisa Hyssälä ja Jouni Backman ovat työstäneet kansanvallan peruskorjaus-työpaperin Sitran toimeksiannosta. He haastattelivat selvitystyötänsä varten 106 keskeistä vaikuttajaa ja päättäjää. Työparin mukaan johtopäätös on selkeä.