Julkaistu: 08.10.2017 07:16

Trump Pohjois-Koreasta: Vain yksi asia toimii

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean kiristyneet välit ovat asia, jota hänen ei pitäisi joutua hoitamaan. Kristillistä ohjelmaa välittävän TBN-kanavan haastattelussa asiaa kommentoinut Trump sanoi, että hänellä ojennettiin sotku niin Pohjois-Korean kuin Lähi-idänkin suhteen.

Arkansas'n entisen kuvernöörin Mike Huckabeen haastatteleman Trumpin mukaan tilanne Pohjois-Korean kanssa olisi pitänyt ratkaista aikoja sitten.

- Tämä (Pohjois-Korea) olisi pitänyt hoitaa 25 vuotta sitten. Tämä olisi pitänyt hoitaa 10 vuotta sitten. Tämä olisi pitänyt hoitaa (Barack) Obaman virkakauden aikana. Totuus on, Mike, se, että minulle ojennettiin sotku. Eikä pelkästään siellä, vaan minulle ojennettiin sotku Lähi-idässä. Aivan totaalinen sotku, Trump sanoi.

Lisäksi Trump kommentoi haastattelussa muun muassa Afganistania ja Puerto Ricoa. Hänen mukaansa Yhdysvaltain historian yksi suurimmista virheistä oli lähteä Afganistaniin.

Presidentin kritiikin kohteeksi joutui haastattelussa myös jälleen Puerto Ricon pääkaupungin San Juanin pormestari Carmen Yulin Cruz, joka on ollut sanasodassa Trumpin kanssa. Trump toisti näkemyksensä siitä, että Cruz on tehnyt huonoa työtä. Cruz on puolestaan muun muassa kritisoinut maan hallintoa avustustöiden hitaudesta hurrikaanituhoista kärsivällä saarella.

Trumpin kommenteista kertoi CNN lauantaina. Mike Huckabee on Trumpin tiedottajan Sarah Huckabee Sandersin isä.

Trump Pohjois-Koreasta: Vain yksi asia toimii

Trump myös jatkoi lauantaina Pohjois-Korean kanssa käymäänsä sanasotaa tviittaamalla, että "vain yksi asia toimii" Pohjois-Korean suhteen.

- Presidentit ja heidän hallintonsa ovat neuvotelleet Pohjois-Korean kanssa 25 vuotta, sopimuksia on tehty ja suuri määrä rahaa maksettu, Trump tviittasi.

- Ei ole toiminut, sopimukset on rikottu ennen kuin muste on kuivunut, Yhdysvaltain neuvottelijoista on tehty hölmöjä. Sori, mutta vain yksi asia toimii! hän jatkoi.

Trump ja Pohjois-Korea ovat käyneet viime aikoina hyvin hyökkäävää sananvaihtoa. Trump on muun muassa varoittanut, että Yhdysvallat voi joutua tuhoamaan Pohjois-Korean, jos maa uhkaa naapureitaan. Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho reagoi tähän sanomalla, että Trumpin puheet ovat sodanjulistus maata vastaan.

Nokialla sijaitsevassa kylpylähotelli Edenissä tapahtui iltakahdeksan jälkeen vesivuoto allasosastolta alakerran huoltotiloihin. Allasosasto ja alakerran tilat eristettiin, kunnes tilanne saatiin vakautettua. - Siellä vuosi altaan alapuolella oleva putkisto alakerran huoltotiloihin.

Populistiset, euroskeptiset ja maahanmuuttovastaiset puolueet kasvattivat kannatustaan Tshekin parlamenttivaaleissa. Vaalit voitti odotetusti populistinen keskusta-oikeistolainen ANO-puolue. Kun liki kaikki äänet oli lauantai-iltana laskettu, ANOn kannatus oli 29,7 prosenttia.


        
         Sisäministeri Paula Risikko antaa poliisille täyden tunnustuksen Tampereen tapahtumien hoidosta. Kuvassa Risikko kuvattuna sisäisen turvallisuuden raportin julkistamistilaisuudessa lokakuun alussa. 
        
        Kuva:

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) pitää poliisin toimintaa Tampereen mielenosoitusten yhteydessä esimerkillisenä. – Tämä osoittaa taas kerran, että Suomen poliisi pystyy toimimaan tällaisissa uhkaavissakin tilanteissa ja ylläpitämään turvallisuutta.