Julkaistu: 12.10.2017 07:09

Isisin huippuvärvääjä ”Valkoinen leski” tapettu ilmaiskussa

 • Kuva: https://www.thesun.co.uk/news/4665086/british-jihadi-sally-jones-killed-us-drone-strike-on-isis-syria/
  Kuva: https://www.thesun.co.uk/news/4665086/british-jihadi-sally-jones-killed-us-drone-strike-on-isis-syria/

Brittläinen The Sun -lehti uutisoi, että Isis-järjestön huippuvärvääjänä tunnetuksi tullut Sally Jones on kuollut kesäkuussa Yhdysvaltojen tekemässä lennokki-iskussa Syyrian ja Irakin rajalla. Lehden mukaan Jonesin kuolemasta ovat kertoneet amerikkalaiset tiedustelujohtajat brittiläisille kollegoilleen. 

Iskun kerrotaan tapahtuneen kun Jones yritti paeta Raqqasta.

The Guardian -lehden mukaan Jonesin menehtymistä pidetään varsin varmana, mutta täyden varmuuden saaminen on mahdotonta, sillä alueelle ei päästä keräämään todisteita. 

Brittilehtien mukaan iskussa epäillään kuolleen myös Jonesin 12-vuotias poika.

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on vapautettu tutkintavankeudesta. Aarnion niin kutsutun tynnyrijutun pääkäsittely Helsingin hovioikeudessa päättyi tänään. Hovioikeus antaa tuomionsa vuonna 2019.


        
         Marokkolainen Abderrahman Bouanane oikeudessa Saramäen vankilassa Turussa 9. huhtikuuta.
        
        Kuva: kuv@tehdas Roni Lehti +3584050829

Turun terrori-iskusta elinkautiseen tuomittu Abderrahman Bouanane aikoo valittaa tuomiostaan hovioikeuteen. Bouananen puolustusasianajaja Kaarle Gummerus kertoi tiistaina iltapäivällä Lännen Medialle tavanneensa päämiehensä Saramäen vankilassa. – Kävimme tuomion läpi.

Japani sai loistavan alun urakalleen jalkapallon MM-kilpailuissa, kun se voitti Kolumbian maalein 2-1 (1-1). Samalla Japani sai revanssin neljän vuoden takaiseen, kun Kolumbia voitti tuolloin MM-viheriöllä maalein 4-1.

Kittilä aikoo hakea Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelta täytäntöönpanokieltoa valtiovarainministeriön päätökselle pidättää kunnan syytteessä olevat luottamushenkilöt toimistaan, sanoo Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala (kesk.) STT:lle.