Julkaistu: 12.10.2017 07:09

Isisin huippuvärvääjä ”Valkoinen leski” tapettu ilmaiskussa

 • Kuva: https://www.thesun.co.uk/news/4665086/british-jihadi-sally-jones-killed-us-drone-strike-on-isis-syria/
  Kuva: https://www.thesun.co.uk/news/4665086/british-jihadi-sally-jones-killed-us-drone-strike-on-isis-syria/

Brittläinen The Sun -lehti uutisoi, että Isis-järjestön huippuvärvääjänä tunnetuksi tullut Sally Jones on kuollut kesäkuussa Yhdysvaltojen tekemässä lennokki-iskussa Syyrian ja Irakin rajalla. Lehden mukaan Jonesin kuolemasta ovat kertoneet amerikkalaiset tiedustelujohtajat brittiläisille kollegoilleen. 

Iskun kerrotaan tapahtuneen kun Jones yritti paeta Raqqasta.

The Guardian -lehden mukaan Jonesin menehtymistä pidetään varsin varmana, mutta täyden varmuuden saaminen on mahdotonta, sillä alueelle ei päästä keräämään todisteita. 

Brittilehtien mukaan iskussa epäillään kuolleen myös Jonesin 12-vuotias poika.

EU-maiden johtajat kokoontuvat tänään perjantaina Brysseliin päättämään mitä tehdään Britannialta vapautuville Euroopan parlamentin paikoille. Parlamentti esittää huippukokoukselle, että brittien paikoista osa annettaisiin aliedustetuille maille.


        
         Yli-insinööri Jorma Aurela Työ- ja elinkeinoministeriöstä (vasemmalla) ja Terrafame Oy:n toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen esittelivät uraanihanketta yleisölle torstaina Kajaanissa.
        
        Kuva: Juha Neuvonen

Valtioneuvosto käsittelee Terrafamen uraanilupahakemuksen aikaisintaan ensi syksynä, työ- ja elinkeinoministeriöstä vahvistetaan Lännen Medialle.

Yhdysvalloissa asiantuntijat ja opettajien ammattiliitot eivät niele Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ehdotusta aseistetuista opettajista, kertoo muun muassa ABC News. Trump sanoi eilen, että opettajien aseistaminen tekisi lopun kouluhyökkäyksistä.


        
         Kansanedustajina ja ministerinä toimineet Liisa Hyssälä ja Jouni Backman esittävät suuria muutoksia muun muassa eduskunnan työhön.
        
        Kuva: Kimmo Penttinen

Kansanedustajina ja ministerinä toimineet Liisa Hyssälä ja Jouni Backman ovat työstäneet kansanvallan peruskorjaus-työpaperin Sitran toimeksiannosta. He haastattelivat selvitystyötänsä varten 106 keskeistä vaikuttajaa ja päättäjää. Työparin mukaan johtopäätös on selkeä.