Julkaistu: 12.10.2017 07:09

Isisin huippuvärvääjä ”Valkoinen leski” tapettu ilmaiskussa

 • Kuva: https://www.thesun.co.uk/news/4665086/british-jihadi-sally-jones-killed-us-drone-strike-on-isis-syria/
  Kuva: https://www.thesun.co.uk/news/4665086/british-jihadi-sally-jones-killed-us-drone-strike-on-isis-syria/

Brittläinen The Sun -lehti uutisoi, että Isis-järjestön huippuvärvääjänä tunnetuksi tullut Sally Jones on kuollut kesäkuussa Yhdysvaltojen tekemässä lennokki-iskussa Syyrian ja Irakin rajalla. Lehden mukaan Jonesin kuolemasta ovat kertoneet amerikkalaiset tiedustelujohtajat brittiläisille kollegoilleen. 

Iskun kerrotaan tapahtuneen kun Jones yritti paeta Raqqasta.

The Guardian -lehden mukaan Jonesin menehtymistä pidetään varsin varmana, mutta täyden varmuuden saaminen on mahdotonta, sillä alueelle ei päästä keräämään todisteita. 

Brittilehtien mukaan iskussa epäillään kuolleen myös Jonesin 12-vuotias poika.

Pitkin päivää jatkuneen lumimyräkän jäljiltä yli 40 000 asiakasta oli ilman sähköjä kello 19:n aikaan illalla. Sähköttömät taloudet ovat pääasiassa Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa. Myös Itä-Suomessa on paikoin sähkökatkoksia.

                 Kansanedustaja Tuula Haatainen avasi eduskunnan ajankohtaiskeskustelun seksuaalisestä häirinnästä ja ahdistelusta. Kyse on oikeasta väärästä, Haatainen puhui.                Kuva: Ossi Rajala

Nollatoleranssi, toisten kunnioitus, käytöstavat ja tasa-arvotyö nousivat pääosaan, kun eduskunta keskusteli seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun kitkemisestä tiistaina.Pontimena ajankohtaiskeskusteluun oli viime kuukausina niin Suomessa kuin maailmalla käynnissä ollut Metoo-kampanja.