Julkaistu: 17.12.2017 15:02

Ranskalaispurjehtija musersi maailmanennätyksen - 42 päivässä maailman ympäri

Ranskalainen Francois Gabart kohensi maailmanennätystä huimat kuusi päivää ja 10 tuntia, kun hän saapui varhain sunnuntaina maaliin maailmanympäripurjehdukseltaan. Uusi purjehdusennätys on 42 päivää, 16 tuntia, 40 minuuttia ja 35 sekuntia.

Gabart, 34, on kahden lapsen isä ja ammatiltaan insinööri. Hän lähetti videotervehdyksen ylittäessään virtuaalisen maaliviivan Ranskan ja Englannin välisellä alueella kello 3.45 Suomen aikaa.

- Olen iloinen ja ylpeä, että tein tämän ihanan matkan maailman ympäri, Gabart kertoi.

- Ei tätä oikein vielä tajua, mutta tiedän, että aika oli hieno.

Gabart on taukoamattoman yksinpurjehduksen neljäs ME-mies. Tulos on kohentunut hurjasti siitä, kun ranskalainen Francis Joyon kellotti ensimmäisen ME:n ajalla 72 päivää ja 22 tuntia vuonna 2004.

Vapaa lehdistö on toimivalle demokratialle välttämättömyys. Näin todetaan Steven Spielbergin uudessa elokuvassa The Post, jonka pääosissa näyttelevät Tom Hanks ja Meryl Streep. Elokuva sijoittuu vuoteen 1971, jolloin New York Times julkaisi Yhdysvaltain puolustusministeriön salaisia muistioita.

Keski-Suomen käräjäoikeus antaa tänään tuomion asiassa, jossa marjanpoimintayrittäjää syytetään 26 thaimaalaispoimijaan kohdistuneesta ihmiskaupasta. Syyttäjä vaatii miehelle yli kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Vaihtoehtoisesti yrittäjää syytetään törkeästä kiskonnasta.

Yhdysvalloissa kalifornialaispariskunta, jonka epäillään pitäneen 13:a lastaan vangittuina kodissaan, on kiistänyt syyllisyytensä, kertoo BBC. 57-vuotiasta miestä ja 49-vuotiasta naista syytetään muun muassa kidutuksesta, uutistoimisto AFP kertoo.