Julkaistu: 17.12.2017 18:45

Suomi hävisi Venäjälle - Moskovan-turnauksesta kolmossija

Suomi on hävinnyt jääkiekon toisen EHT-turnauksen päätteeksi Moskovassa Venäjälle 0-3.

Venäjän maalit tekivät ensimmäisessä erässä Sergei Andronov ja Maksim Shalunov sekä kolmannessa erässä tyhjään pömpeliin Valeri Nitshushkin, kun Suomi yritti kavennusosumaa ilman maalivahtia.

Ottelu oli Suomen maajoukkueen viimeinen turnauspeli ennen ensi helmikuun olympiakisoja.

- Venäjä oli totutun vahva, fyysinen. Meidän kiekollinen ja hyökkäyspeli eivät olleet tänään sillä tasolla, millä olisi pitänyt olla. Ihan hyvällä tasolla projektissa mennään, Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi Ylelle.

Varsinkin Shalunovin tekemä toinen maali kieli Suomen repaleisesta viisikkopelistä. Keskushyökkääjä Jarno Koskirannan johtama suomalaiskentällinen oli kaukalossa, kun Venäjä pääsi kiekonmenetyksen jälkeen hyökkäämään kahdella nollaa vastaan.

Shalunovin oli helppoa sijoittaa Nikita Gusevin syötöstä kiekko maaliin ohi suomalaisvahti Koskisen.

Suomen kentälliset pelasivat kahdessa seuraavassa erässä tiiviimmin. Oma hyökkäyspeli oli kuitenkin melko hampaatonta.

Suomalaisista kiekon sai toisen erän loppuhetkillä maaliin ykkösketjun laitahyökkääjä Teemu Hartikainen, mutta pelikellon mukaan erä oli juuri ehtinyt päättyä. Maalia ei hyväksytty.

- Oli parempaa viisikkopeliä toisessa erässä, Hartikainen kehui viimeisellä erätauolla Ylelle.

Venäjä voitti turnauksen. Suomi sijoittui kolmanneksi.

Suomi voitti turnauksessa Etelä-Korean ja hävisi Venäjän ohella Tshekille.

Ennen olympiaturnausta Suomi kohtaa Etelä-Korean Anyangissa valmistavassa ottelussa 11. helmikuuta Tshekin.

Suomi aloittaa olympiaturnauksen 15. helmikuuta Saksaa vastaan.

Koko maassa on voimassa Ilmatieteen laitoksen hellevaroitus. Erittäin tukalan helteen varoitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Enontekiötä, Inaria ja Utsjokea. Näillä kolmella alueella on voimassa astetta lievempi tukalan helteen varoitus.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, että hän hyväksyy tiedustelutiedot Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin ja että hänellä on täysi luottamus maansa tiedusteluelimiin. Trump sanoo antavansa Yhdysvaltain tiedustelutoiminnalle täyden tukensa.


        
         Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat kokoontuivat pitkästä aikaa yhdessä tentattaviksi Porissa. Tentti oli helteinen ainoastaan sään puolesta. Suuria riitoja ei syntynyt.
        
        Kuva: Hanna Laasanen

Kaikkien muiden paitsi Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon ja Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terhon kädet nousivat ylös, kun puoluejohtajilta kysyttiin, kuka kannattaa Suomen 750 pakolaisen kiintiön kasvattamista.