Julkaistu: 17.12.2017 18:45

Suomi hävisi Venäjälle - Moskovan-turnauksesta kolmossija

Suomi on hävinnyt jääkiekon toisen EHT-turnauksen päätteeksi Moskovassa Venäjälle 0-3.

Venäjän maalit tekivät ensimmäisessä erässä Sergei Andronov ja Maksim Shalunov sekä kolmannessa erässä tyhjään pömpeliin Valeri Nitshushkin, kun Suomi yritti kavennusosumaa ilman maalivahtia.

Ottelu oli Suomen maajoukkueen viimeinen turnauspeli ennen ensi helmikuun olympiakisoja.

- Venäjä oli totutun vahva, fyysinen. Meidän kiekollinen ja hyökkäyspeli eivät olleet tänään sillä tasolla, millä olisi pitänyt olla. Ihan hyvällä tasolla projektissa mennään, Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi Ylelle.

Varsinkin Shalunovin tekemä toinen maali kieli Suomen repaleisesta viisikkopelistä. Keskushyökkääjä Jarno Koskirannan johtama suomalaiskentällinen oli kaukalossa, kun Venäjä pääsi kiekonmenetyksen jälkeen hyökkäämään kahdella nollaa vastaan.

Shalunovin oli helppoa sijoittaa Nikita Gusevin syötöstä kiekko maaliin ohi suomalaisvahti Koskisen.

Suomen kentälliset pelasivat kahdessa seuraavassa erässä tiiviimmin. Oma hyökkäyspeli oli kuitenkin melko hampaatonta.

Suomalaisista kiekon sai toisen erän loppuhetkillä maaliin ykkösketjun laitahyökkääjä Teemu Hartikainen, mutta pelikellon mukaan erä oli juuri ehtinyt päättyä. Maalia ei hyväksytty.

- Oli parempaa viisikkopeliä toisessa erässä, Hartikainen kehui viimeisellä erätauolla Ylelle.

Venäjä voitti turnauksen. Suomi sijoittui kolmanneksi.

Suomi voitti turnauksessa Etelä-Korean ja hävisi Venäjän ohella Tshekille.

Ennen olympiaturnausta Suomi kohtaa Etelä-Korean Anyangissa valmistavassa ottelussa 11. helmikuuta Tshekin.

Suomi aloittaa olympiaturnauksen 15. helmikuuta Saksaa vastaan.


        
         Asianajajaliiton yhteydessä toimiva Valvontalautakunta päätti erottaa julkisuudessakin esiintyneen asianajaja Heikki Lampelan liitosta tämän saaman rikostuomion vuoksi.
        
        Kuva: Joel Maisalmi

Asianajajaliiton jäsenyydestä erotettu Heikki Lampela kertoo olevansa pettynyt ja kokee, että liiton Valvontalautakunta olisi ollut hänen kohdallaan aiempaa linjaa ankarampi.

Afganistanin hotellihyökkäyksestä hengissä selvinneet kertovat, että hyökkääjät kulkivat huoneesta toiseen ja etsivät uhreikseen nimenomaan ulkomaalaisia. Asiasta kertoi uutistoimisto AFP:lle sairaalavuoteeltaan muun muassa parikymppinen hotellin työntekijä.

Espanjassa korkeimman oikeuden tuomari on kieltäytynyt uusimasta Katalonian syrjäytetyn aluejohtajan Carles Puigdemontin eurooppalaista pidätysmääräystä. Espanjan syyttäjäviranomainen esitti, että joulukuussa peruttu eurooppalainen pidätysmääräys uusittaisiin.

                 Aseiden vienti esimerkiksi Jemeniin on kielletty maan sotatilanteen takia. Kuvassa huthi-joukkoja kannattava nainen Jemenissä. Suomi ei ole vienyt aseita Jemeniin. Sen sijaan YK:n mukaan esimerkiksi Iran on näin kiellosta huolimatta tehnyt.                Kuva: YAHYA ARHAB

YK:n ja EU:n asettamat vientikiellot ja pakotteet vaikuttavat paljon siihen, mihin maihin aseita saa viedä.Ratkaisevat päätökset asevientiluvista tehdään kuitenkin valtiotasolla, mutta ainakin Suomessa EU:n ja YK:n linjausten sanotaan olevan ratkaisevia.Suomessa ulkoministeriössä tarkastellaan asevi

Mestaruutta puolustava Roger Federer jatkaa kurssissa kohti Australian avointen loppuottelua vuoden ensimmäisessä tenniksen grand slam -turnauksessa. Sveitsiläistähti siivosi entisen harjoitusvastustajansa, unkarilaisen Marton Fucsovicsin turnauksesta erälukemin 6-4, 7-6 (7-3), 6-2.

Britanniassa prinsessa Eugenie on kihlautunut, hovi kertoo. Prinsessa avioituu yökerhopomomiehensä Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta Windsorissa. Eugenie, 27, on kruununperimysjärjestyksessä kahdeksas. Hän on prinssi Andrew'n ja tämän entisen vaimon Sarahin kahdesta tyttärestä nuorempi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan pakkaslumi myös kiillottuu paikoin tienpintoihin, mikä muuttaa etenkin risteysalueet ja rampit liukkaiksi. Arkistokuva

Säässä voi tapahtua iso muutos tällä viikolla, sillä keskiviikon ja torstain välillä lämpötila voi muuttua yli 20 asteella, kertoo Ilmatieteen laitos. Päivystävän meteorologin Niko Tollmanin mukaan sää alkaa lauhtua hiljalleen keskiviikkoaamusta lähtien.