Julkaistu: 18.12.2017 13:41

Posti kuljetti viime viikolla ennätysmäärän paketteja - Kiinassa on edelleen jumissa satoja tuhansia paketteja

Viime vuosina Postin pakettiautomaatit ovat joulun alla ruuhkautuneet pahoin. Tänä vuonna väliaikaiset pop up -noutopisteet ovat helpottaneet tilannetta Postin mukaan merkittävästi.

- Ne ovat selvästi nopeuttaneet pakettien toimittamista kaikille vastaanottajille. Ruuhkatilanteita ei ole tullut, ja pakettien toimittaminen on ollut sujuvaa tästä sesongista huolimatta, kertoo pakettipalveluiden tuotekehityksestä vastaava Kati Nevalainen.

Posti toimitti viime viikolla asiakkailleen 1,2 miljoonaa pakettia, mikä on uusi viikkoennätys. Aiempi ennätys tehtiin marraskuun lopussa. Postin mukaan pakettien määrä on kasvanut selvästi viime vuodesta.

Postin palvelupisteiden määrä on kasvanut viime vuosina tuntuvasti lähinnä pakettiautomaattien ansiosta. Tällä hetkellä palvelupisteitä on yli 1 500, joista 500 on pakettiautomaatteja ja yli sata väliaikaisia noutopisteitä. Ensi vuonna Postin tavoitteena on avata tuhat uutta pakettiautomaattia.

Seuranta puuttuu kiinalaispaketeista

Kiinassa on jo muutaman viikon ollut satojen tuhansien Suomeen tilattujen pakettien jumi. Paketit sisältävät lähinnä kiinalaisista verkkokaupoista tehtyjä ostoksia. Nevalaisen mukaan suurimmassa osassa näitä paketteja ei ole lähetyksen seurantaa, joten Posti ei tarkkaan tiedä, missä vaiheessa lähetykset saapuvat Suomeen.

- Tiedämme, että siellä on edelleen nämä 640 000 lähetystä jumissa. Ne ovat jonkin toisen kuljetusliikkeen hallussa ennen kuin tulevat Suomeen. Lähetykset lajitellaan ja toimitetaan vastaanottajille heti, kun ne on saatu Postin prosessiin, Nevalainen kertoo.

Kotimaassa pakettiautomaateista, Postin verkkopalvelusta ja mobiilisovelluksesta viimeistään keskiviikkona lähetetyt paketit ehtivät aatoksi perille. Postista lähetetyt joulupaketit ehtivät perille, kun ne lähetetään tiistaina.

Suomen kolme katsotuinta tämän vuoden ensi-iltaa ovat Avengers: InfinityWar, Deadpool 2 ja Black Panther. Ne kaikki ovat sarjakuvakustantamo Marvelin hahmojen supersankariseikkailuja. Marvel-elokuvien nykyinen sarja alkoi kymmenen vuotta sitten Iron Manista, jonka pääosaa esitti Robert Downey Jr.