Julkaistu: 16.01.2018 12:43

Sarjakuvan Puupäähatun saa Martti Sirola

Suomen sarjakuvaseuran Puupäähatun saa sarjakuvataiteilija, kuvittaja Martti Sirola. Sarjakuvaseuran mukaan Sirola ammentaa aiheensa kansanhuumorista, Suomen historiasta ja luonnosta.

Seura kuvailee vuonna 1947 syntyneen Sirolan piirrostyyliä tunnistettavaksi ja ilmeikkääksi. Sirolan huumorintajua luonnehditaan pääosin lempeäksi ja ymmärtäväiseksi, muttei särmättömäksi. Sirola tunnetaan muun muassa Apassit-sarjakuvasta ja hölmöläistarinoita kertovista albumisarjoista.

Sirolan töitä on esillä Kansalliskirjaston Cafe Rotundassa maaliskuun alkupuolelle saakka.

Suomen sarjakuvaseura on jakanut Puupäähattua vuodesta 1972. Palkinto myönnetään ansioituneesta sarjakuvaurasta.

Seura myönsi myös sarjakuvaneuvoksen arvonimet Timo Ronkaiselle ja Ilkka U. Pesämaalle sarjakuvakulttuurin edistämisestä.

Suomeen on saatu yksi uusi Michelin-ravintola. Helsinkiläinen ravintola Grön sai yhden Michelin-tähden, kun Pohjoismaiden Michelin-ravintolat julkistettiin Kööpenhaminassa. Grön on Albertinkadulla sijaitseva ravintola, joka tunnetaan erityisesti kasvisruoistaan.

Saksan oikeistopopulistisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) suosio on ohittanut ensimmäistä kertaa sosiaalidemokraattisen SPD:n kannatuksen. Asia käy ilmi saksalaisen Bild-lehden Insa-tutkimuslaitoksella teettämästä kannatusmittauksesta, joka julkistettiin maanantaina.


        
         Poliisihallitus korostaa, ettei vihamielinen, syrjivä ja rasistinen kirjoittelu sovi poliisille edes vapaa-ajalla suljetussa facebook-ryhmässä.
        
        Kuva: Silja Viitala

Poliisihallituksen tuoreessa raportissa todetaan, että poliisia kohtaan tunnettavalle luottamukselle koitui vakavaa haittaa, kun useiden poliisien suljetussa Facebook-ryhmässä käymä syrjivä sananvaihto tuli ilmi.

Neljästä kuuteen ugandalaista miestä ja naista on otettu kiinni kuulusteluja varten suomalaisen liikemiehen kuolemantapaukseen liittyen, kertoo Ugandan poliisin tiedottaja Emilian Kayima STT:lle. Hän mukaansa tapauksen tutkinta on hyvin alussa.