Julkaistu: 16.01.2018 12:43

Sarjakuvan Puupäähatun saa Martti Sirola

Suomen sarjakuvaseuran Puupäähatun saa sarjakuvataiteilija, kuvittaja Martti Sirola. Sarjakuvaseuran mukaan Sirola ammentaa aiheensa kansanhuumorista, Suomen historiasta ja luonnosta.

Seura kuvailee vuonna 1947 syntyneen Sirolan piirrostyyliä tunnistettavaksi ja ilmeikkääksi. Sirolan huumorintajua luonnehditaan pääosin lempeäksi ja ymmärtäväiseksi, muttei särmättömäksi. Sirola tunnetaan muun muassa Apassit-sarjakuvasta ja hölmöläistarinoita kertovista albumisarjoista.

Sirolan töitä on esillä Kansalliskirjaston Cafe Rotundassa maaliskuun alkupuolelle saakka.

Suomen sarjakuvaseura on jakanut Puupäähattua vuodesta 1972. Palkinto myönnetään ansioituneesta sarjakuvaurasta.

Seura myönsi myös sarjakuvaneuvoksen arvonimet Timo Ronkaiselle ja Ilkka U. Pesämaalle sarjakuvakulttuurin edistämisestä.

Yleisradiossa on viimeisen puolen vuoden ajan käyty kuukausittain läpi toimitukseen kohdistuneita mahdollisia painostusyrityksiä. Painostukseksi tulkittuja tapauksia on ollut "muutamia", kertoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Jouko Jokinen.

Jääkiekon NHL:ssä Erik Haulan Las Vegas on edennyt liigan finaaliin kaadettuaan Winnipegin länsilohkon finaaleissa voitoin 4-1. Finaalipaikka varmistui, kun tulokasjoukkue voitti viidennessä kohtaamisessa selkä seinää vasten pelanneen Patrik Laineen ja Joel Armian Winnipegin 2-1.

Kanadalainen toimittaja Elamin Abdelmahmoud pukee monen ajatukset sanoiksi laajalle levinneessä tviitissään prinssi Harryn ja Meghanin häistä. - Musta pastori saarnaa brittikuninkaallisille uskon lannistamattomasta voimasta orjuuden aikana.