Julkaistu: 16.01.2018 15:12

Lähde: EU aikoo poistaa useita maita veroparatiisien mustalta listalta

EU aikoo poistaa Panaman, Etelä-Korean ja kuusi muuta maata äskettäin julkaistulta veroparatiisien mustalta listalta, kertoi EU-lähde uutistoimisto AFP:lle.

Asia noussee esille EU:n valtiovarainministerien kokouksessa ensi viikolla.

Panaman ja Etelä-Korean lisäksi listalta oltaisiin lähteen mukaan poistamassa Arabiemiraatit, Tunisia, Mongolia, Macao, Grenada ja Barbados.

Musta lista veroparatiiseista julkaistiin joulukuussa. Listalla oli 17 maata tai aluetta, ja sitä on tarkoitus päivittää tarpeen mukaan.

EU-mailla oli isoja erimielisyyksiä siitä, mitkä maat listalle tulisivat. Listan julkistaminen puolestaan synnytti voimakkaita reaktioita sille joutuneissa maissa.

Lähteen mukaan listalta poistettavat päätyvät "harmaalle listalle", kun seurataan heidän sitoumuksiaan esimerkiksi verolakien kiristämiseen.

Suomeen on saatu yksi uusi Michelin-ravintola. Helsinkiläinen ravintola Grön sai yhden Michelin-tähden, kun Pohjoismaiden Michelin-ravintolat julkistettiin Kööpenhaminassa. Grön on Albertinkadulla sijaitseva ravintola, joka tunnetaan erityisesti kasvisruoistaan.

Saksan oikeistopopulistisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) suosio on ohittanut ensimmäistä kertaa sosiaalidemokraattisen SPD:n kannatuksen. Asia käy ilmi saksalaisen Bild-lehden Insa-tutkimuslaitoksella teettämästä kannatusmittauksesta, joka julkistettiin maanantaina.


        
         Poliisihallitus korostaa, ettei vihamielinen, syrjivä ja rasistinen kirjoittelu sovi poliisille edes vapaa-ajalla suljetussa facebook-ryhmässä.
        
        Kuva: Silja Viitala

Poliisihallituksen tuoreessa raportissa todetaan, että poliisia kohtaan tunnettavalle luottamukselle koitui vakavaa haittaa, kun useiden poliisien suljetussa Facebook-ryhmässä käymä syrjivä sananvaihto tuli ilmi.

Neljästä kuuteen ugandalaista miestä ja naista on otettu kiinni kuulusteluja varten suomalaisen liikemiehen kuolemantapaukseen liittyen, kertoo Ugandan poliisin tiedottaja Emilian Kayima STT:lle. Hän mukaansa tapauksen tutkinta on hyvin alussa.