Julkaistu: 16.01.2018 15:12

Lähde: EU aikoo poistaa useita maita veroparatiisien mustalta listalta

EU aikoo poistaa Panaman, Etelä-Korean ja kuusi muuta maata äskettäin julkaistulta veroparatiisien mustalta listalta, kertoi EU-lähde uutistoimisto AFP:lle.

Asia noussee esille EU:n valtiovarainministerien kokouksessa ensi viikolla.

Panaman ja Etelä-Korean lisäksi listalta oltaisiin lähteen mukaan poistamassa Arabiemiraatit, Tunisia, Mongolia, Macao, Grenada ja Barbados.

Musta lista veroparatiiseista julkaistiin joulukuussa. Listalla oli 17 maata tai aluetta, ja sitä on tarkoitus päivittää tarpeen mukaan.

EU-mailla oli isoja erimielisyyksiä siitä, mitkä maat listalle tulisivat. Listan julkistaminen puolestaan synnytti voimakkaita reaktioita sille joutuneissa maissa.

Lähteen mukaan listalta poistettavat päätyvät "harmaalle listalle", kun seurataan heidän sitoumuksiaan esimerkiksi verolakien kiristämiseen.

Yleisradiossa on viimeisen puolen vuoden ajan käyty kuukausittain läpi toimitukseen kohdistuneita mahdollisia painostusyrityksiä. Painostukseksi tulkittuja tapauksia on ollut "muutamia", kertoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Jouko Jokinen.

Jääkiekon NHL:ssä Erik Haulan Las Vegas on edennyt liigan finaaliin kaadettuaan Winnipegin länsilohkon finaaleissa voitoin 4-1. Finaalipaikka varmistui, kun tulokasjoukkue voitti viidennessä kohtaamisessa selkä seinää vasten pelanneen Patrik Laineen ja Joel Armian Winnipegin 2-1.

Kanadalainen toimittaja Elamin Abdelmahmoud pukee monen ajatukset sanoiksi laajalle levinneessä tviitissään prinssi Harryn ja Meghanin häistä. - Musta pastori saarnaa brittikuninkaallisille uskon lannistamattomasta voimasta orjuuden aikana.