Julkaistu: 16.01.2018 18:36

Kolumni: Trump voi tehdä Davosin talousfoorumista suuren sirkuksen

Presidentti Trump ei tule alppikylään suinkaan yksin, vaan ottaa mukaansa käytännössä koko hallituksensa aina vävyä ja neuvonantajaa Jared Kushneria myöten. Mukana ovat ulkomaan-, kauppa-, valtiovarain-, työ-, liikenne- ja energiaministerit. Twitterissä jo kommentoitiin, että nyt olisi hyvä tilaisuus vaihtaa Valkoisen talon lukot, kun hallitus ja presidentti ovat Davosissa.

Juttu jatkuu vielä...

 

Olet nyt lukemassa tilaajalle tarkoitettua artikkelia. Jos sinulla on jo tilaus, kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei ole vielä tilausta, tutustu tilausvaihtoehtoihin. 

Tutustu tilauksiin

Jos Turun puukkoiskun vuosipäivän lähestyminen oli jäänyt joltakin huomaamatta, ei kaupungin keskustassa voinut enää lauantaina aamupäivällä olla huomaamatta päivän erityisyyttä.

Raahessa nelikymppinen mies seurasi tuntematonta nuorta naista baarin jälkeen yöllä ja murhasi tämän, katsoo syyttäjä. Syyttäjän mukaan naisiin vihamielisesti ja halveksivasti suhtautunut mies toteutti rikoksen vakaasta harkinnasta ja löi naista ulkona useita kertoja teräaseella viime syksynä.


        
         Pohjois-Koreassa asuvat siskokset Kim Kyung-sil, 72 ja Kim Kyung-young, 71, saivat tavata eteläkorealaisen äitinsä Han Shin-jan maanantaina vuosikymmenten eron jälkeen.
        
        Kuva: O JONGCHAN / POOL

Miten ihminen reagoi, kun näkee vuosikymmeniä sitten kadottamansa perheenjäsenen, jonka kohtalo on ollut epäselvä? Siihen saatiin maanantaina vastaus Pohjois-Koreassa, kun Korean sodan 1950-luvun alussa erottamat perheenjäsenet saivat tavata toisensa.


        
         Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo (oik.) on viime aikoina tykittänyt tiedotteita medialle.
        
        Kuva: Silja Viitala

Sinisillä on kovat piipussa. Näin voi päätellä ainakin eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon viime päivien kannanotoista, joissa tähtäin osoittaa vuorotellen eri eduskuntapuolueita. Lähiajoilta riittää esimerkkejä: "19.8.


        
         Historian suurimman poliisioikeudenkäynnin pääkäsittely alkaa syyskuun alussa.
        
        Kuva: Kimmo Penttinen

Poliisiylijohtoa vastaan on nostettu uusi syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta, valtakunnansyyttäjänvirasto tiedottaa. Valtakunnansyyttäjä nosti syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta Poliisihallituksen ylitarkastajaa vastaan.