Julkaistu: 16.01.2018 21:13

HIFK iski ratkaisun voittomaalikisassa - Ässien tappiokierre jatkuu

Päävalmentajan vaihto ei pelastanut jääkiekkoliigassa viime aikoina rämpinyttä Ässiä HIFK:ta vastaan. Ässien tappiosarja venyi kuuden ottelun mittaiseksi, kun HIFK oli kotihallissaan parempi voittomaalikisan jälkeen 4-3.

HIFK:n osumat voittomaalikilpailussa tekivät Niklas Nordgren ja Erik Thorell.

Ässät vaihtoi viime sunnuntaina päävalmentajaansa, kun potkut saaneen Jyrki Ahon tilalle tuli apuvalmentajana aiemmin työskennellyt Mikael Kotkaniemi. Hänen poikansa Jesperi Kotkaniemi vei Ässät toisessa erässä 2-1-johtoon. Hyökkääjälupaus Kotkaniemi teki Ässille 1+1 pistettä.

Loukkaantumisen takia kolmisen kuukautta sivussa ollut HIFK:n puolustajakolossi Joe Finley palasi peleihin, mutta joutui kaukalosta syrjään toisessa erässä.

Kymmenentenä, viimeisessä ensimmäisen kierroksen pudotuspelipaikassa kiinni olevasta Ässistä on matkaa sijalla 11 olevaan KooKoohon 11 pistettä. KooKoo hävisi vieraissa Lukolle 1-6. Toni Koivisto teki Lukolle 2+1 pistettä.

Lukko on vertynyt joulun jälkeen vireeseen. Se on voittanut 11:stä viime ottelustaan kahdeksan.

Kärpät kasvatti liigajohtoaan

Liigan kärkijoukkue Kärpät kukisti Ilveksen 4-0. Kärpät karisti vierasjoukkueen kannoiltaan toisen erän alussa, kun Ville Leskisen 1-0-maalilla ja Nicklas Lasun 2-0-osumalla oli väliä minuutti ja 54 sekuntia.

Kärppien maalivahti Jussi Rynnäs tarvitsi nollapeliin 30 torjuntaa.

Kärppien ero Liigassa toisena olevaan TPS:ään kasvoi kahdeksaan pisteeseen, kun TPS hävisi vieraissa KalPalle 2-3. KalPan voittomaalin teki jatkoajalla Matthew Maione.

HPK voitti jo viidennen kerran peräkkäin. Se peittosi kotijäällään Jukurit 3-2.

Voitollaan HPK ohitti sarjataulukossa Ilveksen ja kipusi sijalle 12.

Pelicans vauhditti sarjajumbo Sportin alamäkeä. Pelicans otti 3-2-kotivoiton.

Sport on voittanut yhdeksästä viime ottelustaan vain yhden.

Suomeen on saatu yksi uusi Michelin-ravintola. Helsinkiläinen ravintola Grön sai yhden Michelin-tähden, kun Pohjoismaiden Michelin-ravintolat julkistettiin Kööpenhaminassa. Grön on Albertinkadulla sijaitseva ravintola, joka tunnetaan erityisesti kasvisruoistaan.

Saksan oikeistopopulistisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) suosio on ohittanut ensimmäistä kertaa sosiaalidemokraattisen SPD:n kannatuksen. Asia käy ilmi saksalaisen Bild-lehden Insa-tutkimuslaitoksella teettämästä kannatusmittauksesta, joka julkistettiin maanantaina.


        
         Poliisihallitus korostaa, ettei vihamielinen, syrjivä ja rasistinen kirjoittelu sovi poliisille edes vapaa-ajalla suljetussa facebook-ryhmässä.
        
        Kuva: Silja Viitala

Poliisihallituksen tuoreessa raportissa todetaan, että poliisia kohtaan tunnettavalle luottamukselle koitui vakavaa haittaa, kun useiden poliisien suljetussa Facebook-ryhmässä käymä syrjivä sananvaihto tuli ilmi.

Neljästä kuuteen ugandalaista miestä ja naista on otettu kiinni kuulusteluja varten suomalaisen liikemiehen kuolemantapaukseen liittyen, kertoo Ugandan poliisin tiedottaja Emilian Kayima STT:lle. Hän mukaansa tapauksen tutkinta on hyvin alussa.