Julkaistu: 22.01.2018 11:05

Laine iski Winnipegin voittoon Vancouverista

Patrik Laine, maalivahti Connor Hellebuyck ja kapteeni Blake Wheeler järjestivät sunnuntain NHL-kierroksella Winnipeg Jetsille täpärän 1-0-voiton Vancouverista. Laine iski ottelun ainoan maalin Wheelerin syötöstä, ja Hellebuyck ennätti 29 kertaa kiekon reitille.

Laine teki ottelun voittomaalin ensimmäisessä erässä ja kasvatti kauden maalimääränsä 21:een.

- Aina kiva tehdä maaleja. Se oli hyvä tapa aloittaa peli ja sai meidät vauhtiin. Koko ketju pelasi hyvin sen tilanteen, Laine kertoi Jetsin twitterissä julkaisemassa haastattelussa.

Winnipeg on länsilohkon kärkijoukkue, mutta voitot ovat yhä tiukemmalla, kun kamppailu pudotuspelipaikoista kiristyy pitkin kevättä.

- Seuraavat kuukaudet ovat juuri tällaista taistelua, mutta tässä joukkueessa jokainen viihtyy tiukoissa tilanteissa. Sen ansiosta käännämme nämä voitoiksi, Laine arvioi.

- Meillä on kaksi hyvää maalivahtia ja tiukka puolustus. Harvoista tekopaikoista pitää sitten iskeä maaleja.

Iso vastuu maaleista

Jetsin puolustuksen merkitys on korostunut, kun joukkueesta on kaksi keskushyökkääjää Mark Scheifele ja Adam Lowry sairastuvalla. Se on myös kasannut onnistumispainetta joukkueen maalintekijöille.

- Tässä liigassa ei tehdä helppoja maaleja, sillä myös vastustajilla on hyviä maalivahteja, Laine muistutti ja kehui vuolaasti Hellebuyckia.

- Connor on ollut tällä kaudella mahtava. Hänen ansiostaan meillä oli tänään mahdollisuus voittaa ja sen takia tasaisten pelien voitot tuntuvat niin hienoilta.

Laine johtaa Winnipegin sisäistä maalipörssiä. Jetsin pistepörssissä hän jakaa Wheelerin jälkeen kakkossijan yhdessä Scheifelen kanssa. Wheelerillä on 48 ottelusta 14 maalia, 40 syöttöä ja 54 pistettä. Laineella on koossa 38 tehopistettä.

Laine on liigan tehokkain suomalainen maalintekijä. Suomalaisten pistepörssissä hän on Mikko Rantasen ja Aleksander Barkovin jälkeen kolmantena.

Suomeen on saatu yksi uusi Michelin-ravintola. Helsinkiläinen ravintola Grön sai yhden Michelin-tähden, kun Pohjoismaiden Michelin-ravintolat julkistettiin Kööpenhaminassa. Grön on Albertinkadulla sijaitseva ravintola, joka tunnetaan erityisesti kasvisruoistaan.

Saksan oikeistopopulistisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) suosio on ohittanut ensimmäistä kertaa sosiaalidemokraattisen SPD:n kannatuksen. Asia käy ilmi saksalaisen Bild-lehden Insa-tutkimuslaitoksella teettämästä kannatusmittauksesta, joka julkistettiin maanantaina.


        
         Poliisihallitus korostaa, ettei vihamielinen, syrjivä ja rasistinen kirjoittelu sovi poliisille edes vapaa-ajalla suljetussa facebook-ryhmässä.
        
        Kuva: Silja Viitala

Poliisihallituksen tuoreessa raportissa todetaan, että poliisia kohtaan tunnettavalle luottamukselle koitui vakavaa haittaa, kun useiden poliisien suljetussa Facebook-ryhmässä käymä syrjivä sananvaihto tuli ilmi.

Neljästä kuuteen ugandalaista miestä ja naista on otettu kiinni kuulusteluja varten suomalaisen liikemiehen kuolemantapaukseen liittyen, kertoo Ugandan poliisin tiedottaja Emilian Kayima STT:lle. Hän mukaansa tapauksen tutkinta on hyvin alussa.