Julkaistu: 22.01.2018 11:05

Laine iski Winnipegin voittoon Vancouverista

Patrik Laine, maalivahti Connor Hellebuyck ja kapteeni Blake Wheeler järjestivät sunnuntain NHL-kierroksella Winnipeg Jetsille täpärän 1-0-voiton Vancouverista. Laine iski ottelun ainoan maalin Wheelerin syötöstä, ja Hellebuyck ennätti 29 kertaa kiekon reitille.

Laine teki ottelun voittomaalin ensimmäisessä erässä ja kasvatti kauden maalimääränsä 21:een.

- Aina kiva tehdä maaleja. Se oli hyvä tapa aloittaa peli ja sai meidät vauhtiin. Koko ketju pelasi hyvin sen tilanteen, Laine kertoi Jetsin twitterissä julkaisemassa haastattelussa.

Winnipeg on länsilohkon kärkijoukkue, mutta voitot ovat yhä tiukemmalla, kun kamppailu pudotuspelipaikoista kiristyy pitkin kevättä.

- Seuraavat kuukaudet ovat juuri tällaista taistelua, mutta tässä joukkueessa jokainen viihtyy tiukoissa tilanteissa. Sen ansiosta käännämme nämä voitoiksi, Laine arvioi.

- Meillä on kaksi hyvää maalivahtia ja tiukka puolustus. Harvoista tekopaikoista pitää sitten iskeä maaleja.

Iso vastuu maaleista

Jetsin puolustuksen merkitys on korostunut, kun joukkueesta on kaksi keskushyökkääjää Mark Scheifele ja Adam Lowry sairastuvalla. Se on myös kasannut onnistumispainetta joukkueen maalintekijöille.

- Tässä liigassa ei tehdä helppoja maaleja, sillä myös vastustajilla on hyviä maalivahteja, Laine muistutti ja kehui vuolaasti Hellebuyckia.

- Connor on ollut tällä kaudella mahtava. Hänen ansiostaan meillä oli tänään mahdollisuus voittaa ja sen takia tasaisten pelien voitot tuntuvat niin hienoilta.

Laine johtaa Winnipegin sisäistä maalipörssiä. Jetsin pistepörssissä hän jakaa Wheelerin jälkeen kakkossijan yhdessä Scheifelen kanssa. Wheelerillä on 48 ottelusta 14 maalia, 40 syöttöä ja 54 pistettä. Laineella on koossa 38 tehopistettä.

Laine on liigan tehokkain suomalainen maalintekijä. Suomalaisten pistepörssissä hän on Mikko Rantasen ja Aleksander Barkovin jälkeen kolmantena.


        
         Morandi-silta romahti tiistaina Italian Genovassa. Päivä turman jälkeen raivaus- ja pelastustyöt ovat edelleen käynnissä.
        
        Kuva: LUCA ZENNARO

Genovassa tiistaina romahtaneen sillan huono kunto huomattiin jo vuosia aiemmin, kertoo italialainen uutistoimisto ANSA. ANSAn mukaan vuonna 2011 julkaistu italialaisen valtatieyhtiö Autostrade per l'Italian raportti kertoo turmasillan rappeutumisesta.

Hallitus on nyt linjannut, miten se muuttaa lakiesitystä eläinten hyvinvoinnista saamansa palautteen pohjalta, maa- ja metsätalousministeriöstä kerrotaan. Lakiesityksen uuden version mukaan useimmilla nisäkkäillä ja linnuilla on oltava jatkuvasti mahdollisuus juoda vettä.

Intia aikoo julkistaa 500:aa miljoonaa kansalaista koskevan jättiläismäisen sairausvakuutusjärjestelmän jo ensi kuussa, lupasi pääministeri Narendra Modi itsenäisyyspäivän puheessaan. Lisäksi maa tähtää miehitetyn avaruuslennon tekemiseen vuoteen 2022 mennessä.


        
         Keskusrikospoliisin päällikön Robin Lardotin virkavelvollisuuden rikkomissyytettä aletaan käsitellä Helsingin käräjäoikeudessa 3. syyskuuta.
        
        Kuva:

Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardotia syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta ja hänelle vaaditaan rangaistukseksi enintään neljän kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta tai ankaraa sakkorangaistusta.

Vihreä kuorma-auto on pysäköity aivan Morandi-sillan sortuman partaalle. Tiistaina sattuneessa siltaturmassa on kuollut ainakin 37 ihmistä. Kuva: LUCA ZENNARO

Pelastustyöntekijät etsivät edelleen eloonjääneitä tiistaina romahtaneen sillan raunioista Italian Genovassa. Turmassa on tähän mennessä löydetty 38 kuollutta, vahvistaa Italian sisäministeriö uutistoimisto AFP:lle.

Suomessa on tänä vuonna syttynyt poikkeuksellisen paljon metsäpaloja. Metsäpaloja on tänä vuonna tilastoitu jo noin 3 300, kun tavallisena vuonna koko vuoden palotilastossa on reilut pari tuhatta metsäpaloa, kertoo pelastusylitarkastaja Rami Ruuska sisäministeriöstä.

Italian hallitus irtisanoo sopimuksen maan moottoriteitä hallinnoivan yhtiön kanssa. Lisäksi yhtiötä aiotaan rangaista 150 miljoonan euron sakolla sopimusrikkomuksen takia. Italian liikenneministeri Danilo Toninellin mielestä moottoriteistä vastaavan yhtiön johdon tulisi erota.