Julkaistu: 11.03.2018 19:49

Perttu Nousiainen jätti Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajuuden

Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiainen on luopunut tehtävästään ja säätiön hallituksen jäsenyydestä, säätiö tiedotti sunnuntaina. Uutena puheenjohtajana on aloittanut Mikko Henttonen.

Nousiainen perustelee Nuorisosäätiön tiedotteessa päätöstään sillä, että pystyy eroamisellaan parhaiten takaamaan säätiön työrauhan.

Suomen Kuvalehti ja Yle kertoivat aiemmin tällä viikolla poliisin tutkivan lahjusepäilyä keskustataustaisessa Nuorisosäätiössä. Suomen Kuvalehden ja Ylen mukaan tutkinnassa selvitetään, onko päijäthämeläinen Salpausselän Rakentajat järjestänyt satojentuhansien eurojen maksuja Nousiaisen tilille.

Kommentit

Nousiainen liittyy SSR kokonaisuuteen. SSR:ssä on paljolti samoja piirteitä ja tarkoitusperiä kuin on myös SCC:n tapauksessa. Raha kiertää ulkomaita myöten. Nähtävästi asiaan osallistuvat hyötyvät henkilökohtaisesti tai yrityksensä kautta. Monimutkaisia siirtoja ja liikkeitä Hauska yhdenmukaisuus kummassakin tapauksessa on paikallisen kiekkoseuran taloudellinen tukeminen.

Sisäministeriön kansliapäälliköksi on nousemassa EU-komission turvallisuusjohtaja Ilkka Salmi, kertoo Suomen Kuvalehti. Lehden mukaan hallituksen on tarkoitus nimittää Salmi määräaikaiseen virkaan torstaina. Salmi on aiemmin toiminut suojelupoliisin päällikkönä.