Julkaistu: 15.04.2018 20:10

HPK vei naisten lentopallomestaruuden

Hämeenlinnan Pallokerho ja Luca Chiappini toistivat vuoden 2016 tempun Salossa sunnuntaina. Kaksi vuotta sitten ratkaiseva viides finaali oli tiukka ja kääntyi vieraille erin 2-3.

Nyt HPK voitti naisten lentopalloliigan mestaruuden samoin voitoin 3-2 kaadettuaan emännät murskaavasti 3-0 (25-18, 25-19, 25-16).

HPK on kahdessa vuodessa uusiutunut lähes täysin. Kahden vuoden takaisista mestareista oli mukana enää kaksi pelaajaa, liberot Saana Koljonen ja Eveliina Rautiainen.

Nuori Suvi Kokkonen oli läpi finaalisarjan HPK:n tuki ja turva. Nytkin hän teki 14 pistettä ja oli joukkueen tehokkain. Joukkueen kapteeni, passari Chloe Collins jakoi silti tasaisesti vastuuta kaikille hyökkääjille, hakkuri Vicky Savard teki 12 ja yleispelaaja Salla Karhu 11 pistettä.

- Onnistuimme tänään kaikessa, mitä olimme ennakoineet pelistä. Korostimme ennen ottelua henkistä puolta, tänään oli kauden viimeinen ottelu. Kaikki joukkueen pelaajat täydensivät tänään toisiaan, Collins sanoi.

Mestaruus oli HPK:n valmentajalle Luca Chiappinille toinen ja mitali neljäs, hän on jokaisella kaudellaan saanut mitalin. Pronssia tuli 2015 ja hopeaa 2017.

- Tämä mestaruus maistuu ehkä paremmalta, koska joukkueessa oli paljon nuoria pelaajia ratkaisurooleissa. Tietenkin kaikki pelaajat olivat yhtä tärkeitä, mutta Kokkosesta tai Yasmine Madsenista ei monikaan ollut kaksi vuotta sitten edes kuullut, Chiappini sanoi.

HPK aloitti liigassa kaudella 2009-10, mutta jo sitä ennen Hämeenlinna oli erinimisinä seuroina voittanut kahdeksan mestaruutta.

"Ei jäänyt jossiteltavaa"

LP Viesti oli ratkaisufinaalissa yllättävän pehmeä. Vain keskitorjujat Dubravka Rakic ja Anna Czakan onnistuivat edes kohtalaisesti, kaikki laitahyökkääjät jäivät vaatimattomiin tehoihin.

- Tästä pelistä ei jäänyt mitään jossiteltavaa, HPK oli paljon parempi. Uskallan sanoa, että tämä oli heiltä kauden paras peli. Kolmannen erän loppu kuvasti tätä peliä ja koko finaalisarjaa, HPK puolusti hyvin ja hyökkäsi tehokkaasti, sanoi LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen.

Entä koko kausi?

- Kausi oli pitkä ja raskas monin tavoin. Joukkue joutui pelaamaan pitkään äärirajoilla, eikä tänään ollut enää riittävästi paukkuja, Lemminkäinen sanoi.

Rautiaisen ja Koljosen lisäksi HPK:n pelaajista vain passari Maria Tuomisella oli ennestään mestaruus. Hän voitti ensimmäisensä jo 1999 Euran Raikussa, toisen 2008 hämeenlinnalaisessa Vanajan RC:ssä.

- Lentopallo on elämäntapa, ja haluan jatkaa ensi kaudellakin, jos löydän paikan jostakin. Tästä mestaruudesta haluan sanoa, että voitimme koska tulimme voittamaan, ei vain pelaamaan. Chloe on ehdottomasti liigan paras passari, suurin syy mestaruuteen, Tuominen sanoi.

Kommentit

...ja Salla Karhu oli ehdottomasti finaalisarjan paras HPK-pelaaja! Iso rooli monella osa-alueella ja hoiti hommansa tosi hienosti!

        
         Tulvan peittämä valtatie 3 on yhä suljettu Jalasjärven keskustan kohdalla Etelä-Pohjanmaalla.
        
        Kuva: Krista Luoma

Tampereen ja Vaasan välinen valtatie 3 on yhä poikki Jalasjärven keskustan kohdalla. Liikenne on ohjattu kiertoteille. Tulvaveden peitossa oleva tie saatetaan saada auki sunnuntain aikana, mutta siitä ei ole vielä varmuutta. – Kaikki riippuu ilmoista.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo Yle Radio Suomen haastattelussa, ettei usko, että pätkätöiden ehtojen höllentäminen nuorilla johtaa määräaikaisten työsuhteiden lisääntymiseen ja ketjuttamiseen.

Suomi on voittanut isäntämaa Venäjän 5-4 jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-turnauksessa. Voitto varmisti Suomelle alkulohkovoiton. Venäjä johti ottelua toisessa erässä 4-2, mutta Suomi nousi rinnalle ja ohi. Voittomaalin teki ajassa 52.55 Niklas Nordgren, jolle maali oli ottelun toinen.