Julkaistu: 12.06.2018 17:31

Muuntaja räjähti SSAB:n tehtaalla Hämeenlinnassa, liki 200 työntekijäää evakuoitiin

  • Muuntaja on räjähtänyt SSAB:n tehtaalla Hämeenlinnassa. Räjähdys ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Arkistokuva
    Muuntaja on räjähtänyt SSAB:n tehtaalla Hämeenlinnassa. Räjähdys ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Arkistokuva

Muuntaja on räjähtänyt SSAB:n tehtaalla Hämeenlinnassa. Räjähdys ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Tehtaassa oli räjähdyshetkellä vajaat 200 työntekijää, ja heidät evakuoitiin.

- Noin 20 kilowatin sähkömuuntaja poksahti, ja se paloi rakennuksen sisällä. Jos lähettyvillä olisi sattunut olemaan henkilöitä, olisi voinut käydä huonosti, kertoo Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Sami Hiltunen.

Palo ei levinnyt rakenteisiin, vaan se rajoittui sähkölaitteisiin. Tehtaassa on nyt tuuletukset käynnissä.

Tehtaanjohtaja Kari Ojala kertoo, että palo alkoi linjasta, joka ei ollut käytössä. Vielä ei tiedetä, mistä palo johtui, mutta Ojala arvioi, että laitteeseen tuli jonkinlainen oikosulku.

- Muilla linjoilla pääsemme jatkamaan töitä huomisaamuna, Ojala kertoo.

Tehtaassa valmistetaan ohutlevyjä, joita käytetään esimerkiksi kattopelleissä.

Belgian Brysselistä Japanin Tokioon matkannut Air Japan -yhtiön Boeing 787 -lentokone on tehnyt ylimääräisen laskun Helsinki-Vantaan-lentokentälle, kertoo pelastuslaitos. Syynä laskulle olivat lentokoneen tuulilasiin tulleet säröt. Lasku sujui pelastuslaitoksen mukaan normaalisti.

Montreal Canadiens on valinnut porilaisen keskushyökkääjä Jesperi Kotkaniemen jääkiekon NHL-varaustilaisuuden kolmannella vuorolla. Ensi kuussa 18 vuotta täyttävä Kotkaniemi pelasi päättyneellä kaudella Liigassa Ässien riveissä ja teki 57 ottelussa tehot 10+19=29.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat peruneet kaksi suunnittelemaansa sotaharjoitusta. Yhdysvaltojen puolustusministeriön Pentagonin mukaan maat päättivät yhteisymmärryksessä perua toistaiseksi harjoitukset tukeakseen neuvotteluita Pohjois-Korean kanssa.

Miehen epäillään hukkuneen Rantasalmella Etelä-Savossa veneen upottua alkuillasta, kertoo Itä-Suomen poliisi. Veneessä olleista 12 ihmistä pelastettiin veden varasta Parkunselän vesialueella Poronsalmen edustalla, mutta yhtä kyydissä olleista ei ole löydetty.