Julkaistu: 12.06.2018 17:31

Muuntaja räjähti SSAB:n tehtaalla Hämeenlinnassa, liki 200 työntekijäää evakuoitiin

 • Muuntaja on räjähtänyt SSAB:n tehtaalla Hämeenlinnassa. Räjähdys ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Arkistokuva
  Muuntaja on räjähtänyt SSAB:n tehtaalla Hämeenlinnassa. Räjähdys ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Arkistokuva

Muuntaja on räjähtänyt SSAB:n tehtaalla Hämeenlinnassa. Räjähdys ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Tehtaassa oli räjähdyshetkellä vajaat 200 työntekijää, ja heidät evakuoitiin.

- Noin 20 kilowatin sähkömuuntaja poksahti, ja se paloi rakennuksen sisällä. Jos lähettyvillä olisi sattunut olemaan henkilöitä, olisi voinut käydä huonosti, kertoo Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Sami Hiltunen.

Palo ei levinnyt rakenteisiin, vaan se rajoittui sähkölaitteisiin. Tehtaassa on nyt tuuletukset käynnissä.

Tehtaanjohtaja Kari Ojala kertoo, että palo alkoi linjasta, joka ei ollut käytössä. Vielä ei tiedetä, mistä palo johtui, mutta Ojala arvioi, että laitteeseen tuli jonkinlainen oikosulku.

- Muilla linjoilla pääsemme jatkamaan töitä huomisaamuna, Ojala kertoo.

Tehtaassa valmistetaan ohutlevyjä, joita käytetään esimerkiksi kattopelleissä.

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Venäjän presidentti Vladimir Putin pitivät lauantaina työtapaamisen Saksassa. Käsiteltävien asioiden listalla olivat muun muassa Syyrian sota ja maan humanitäärinen kriisi, Ukrainan löyhä tulitauko, energiayhteistyö ja Iranin ydinsopimus.


        
         Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat lauantaina Saksassa. Tapaamisesta ei ollut odotettavissa merkittäviä edistysaskeleita.
        
        Kuva: CLEMENS BILAN

Saksan liittokansleri Angela Merkel ei näyttänyt erityisemmin nauttivan Venäjän presidentin Vladimir Putinin kohtaamisesta kesälomansa jälkimainingeissa lauantai-iltana Berliinin ulkopuolella. Parivaljakko on käynyt viime aikoina useaan otteeseen tiukkoja keskusteluja.

Toyotan Jari-Matti Latvala lähtee Saksan MM-rallin päätöspäivään kolmannelta sijalta, mutta eroa toisena olevaan Hyundain Dani Sordoon on vain 0,8 sekuntia. Latvala kukisti Sordon 3,5 sekunnilla päivän päättäneellä rallin 15. erikoiskokeella. Latvala oli ek:n nopein.

Italiassa tuhannet ihmiset ottivat osaa siltaturman uhrien hautajaisiin lauantaina Genovan kaupungissa. Myös pääministeri Giuseppe Conte ja presidentti Sergio Mattarella osallistuivat tilaisuuteen. Lauantaina Italiassa vietettiin myös kansallista surupäivää siltaonnettomuuden uhrien muistoksi.

Italiassa tuhannet ihmiset ovat ottaneet osaa siltaturman uhrien hautajaisiin Genovan kaupungissa. Myös pääministeri Giuseppe Conte ja presidentti Sergio Mattarella osallistuivat tilaisuuteen. Turmassa on vahvistettu kuolleen 38 ihmistä, joista 18 haudattiin valtiollisin menoin.

Kansalaisaloite tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltämiseksi ylitti tavoitteensa reippaasti lauantaina, jolloin 50 000 tarvittavan kannattajailmoituksen raja meni rysähtäen rikki. Vajaassa viikossa saatiin kasaan yli 30 000 allekirjoitusta.