Julkaistu: 18.06.2018 11:38

Japanissa ainakin kolme ihmistä on kuollut maanjäristyksessä

  • Maanjäristys tapahtui lähellä Osakan kaupunkia maanantaina ruuhka-aikaan. Kuva: EPA
    Maanjäristys tapahtui lähellä Osakan kaupunkia maanantaina ruuhka-aikaan. Kuva: EPA

Ainakin kolme ihmistä kuoli ja 200 ihmistä loukkaantui maanantaina maanjäristyksessä Japanissa. Maanjäristys tapahtui lähellä Osakan kaupunkia maanantaina ruuhka-aikaan.

Viranomaisten mukaan yksi kuolleista on yhdeksänvuotias pikkutyttö, joka kuoli Takatsukin kaupungissa Osakan pohjoispuolella. Mediatietojen mukaan tyttö kuoli, kun koulurakennuksen seinä romahti järistyksen seurauksena. Järistystä seurasi myös jälkijäristyksiä. Se katkaisi junaliikenteen ja katkoi sähköt kymmeniltätuhansilta kotitalouksilta.

- Kaikki lautaset tippuivat lattialle -- vanhemmillani taas ei ole sähköä eikä vettä, kuvaili 50-vuotias sairaanhoitaja Kaori Iwakiri.

Yhdysvaltain geologisen keskuksen mukaan järistys oli voimakkuudeltaan 5,3.

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) hymyilee tyytyväisen näköisenä Helsingissä pidetyn Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttien Vladimir Putinin ja Donald Trumpin tapaamisen päätyttyä. Soini arvioi etukäteen paljon spekulaatiota herättäneen suurvaltajohtajien tapaamisen onnistuneen hyvin.

"Yksi häpeällisimmistä yhdysvaltalaispresidentin esiintymisistä koskaan." Republikaanisenaattori John McCain ei säästellyt sanojaan arvostellessaan presidentti Donald Trumpin näyttäytymistä Venäjän presidentti Vladimir Putinin rinnalla Helsingin huippukokousta seuranneessa lehdistötilaisuudessa.