Julkaistu: 22.07.2018 13:14

Henkilöauto törmäsi matkailuauton keulaan kovalla vauhdilla - henkilöauton kuljettaja kuoli, kuusihenkisestä perheestä kolmelle vakavia vammoja

Mäntsälässä Uudellamaalla yksi ihminen kuoli ja kolme loukkaantui vakavasti, kun henkilöauto törmäsi suurella nopeudella matkailuauton keulaan lauantai-iltana, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Poliisin mukaan kolarissa sai surmansa henkilöauton kuljettaja. Poliisi tarkensi sunnuntaina, että matkailuautossa oli kuusihenkinen eikä viisihenkinen perhe. Perhe toimitettiin sairaalahoitoon, ja heistä kolmella oli vakavia vammoja. Poliisi ei täsmentänyt, minkä ikäisiä loukkaantuneet ovat.

Nokkakolari tapahtui Kotkakorventien ja Vanhan Lahdentien risteyksessä illalla puoli kymmenen jälkeen. Henkilöauton keula vaurioitui täysin, ja myös matkailuauto vaurioitui pahasti.

Silminnäkijän mukaan henkilöauto tuli erittäin kovalla nopeudella Mäntsälän suunnasta ja törmäsi vastaantulevan liikenteen ajokaistalla matkailuauton keulaan.

Komisario Olavi Merihaara Itä-Uudenmaan poliisista sanoo, että onnettomuus sattui alueella, jossa 80 kilometrin nopeusrajoitus vaihtuu 60:een.

Turman syy ei ole vielä selvillä. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kolmena vammantuottamuksena.

Tie oli poikki noin viiden tunnin ajan poliisitutkinnan ja raivaustöiden vuoksi.

Kaksi kolmasosaa yhdysvaltalaisista haluaisi, että erikoissyyttäjä Robert Mueller pyrkisi saamaan Venäjä-tutkinnan päätökseen ennen välivaaleja. Asia käy ilmi uutiskanava CNN:n teettämästä kyselystä.

Noin 50 metrin korkeudessa oleva Morandin silta romahti tiistaina puolilta päivin. Kuva: EPA

 Italian Genovassa on julistettu kahden päivän suruaika siltaromahduksen takia, uutisoi muun muassa CNN. Liput liehuvat Genovan kaupungissa puolitangossa tänään ja huomenna. Italialaisen uutistoimisto Ansan mukaan tiistaina tapahtuneessa siltaromahduksessa on kuollut 35 ihmistä.