fbpx
Uutiset

Uutissuomalainen: Kansalaisaloitteita ruuhkaksi asti, 17 aloitetta odottaa vuoroaan eduskunnassa

Jos aloitetta ei ehditä käsitellä vaalikauden loppuun mennessä, se raukeaa.
Jos aloitetta ei ehditä käsitellä vaalikauden loppuun mennessä, se raukeaa. Hallitusohjelman mukaan hallitus haluaisi tähän muutosta.
Jos aloitetta ei ehditä käsitellä vaalikauden loppuun mennessä, se raukeaa. Hallitusohjelman mukaan hallitus haluaisi tähän muutosta. Lehtikuva/Kansalaisaloite.fi

Uutissuomalaisen mukaan kansalaisaloitteiden määrä on lisääntynyt. Tällä hetkellä 17 kansalaisaloitetta odottaa käsittelyä eduskunnassa.

Uutissuomalaisen haastatteleman eduskunnan lainsäädäntöjohtajan Tuula Kuloveden mukaan aloitteet ovat jääneet korona-aikana käsittelemättä kiireellisempien asioiden vuoksi.

Kulovesi kertoo Uutissuomalaiselle, ettei vielä ole selvillä, kuinka moni kansalaisaloite ehditään käsitellä vaalikauden loppuun mennessä.

Jos aloitetta ei ehditä käsitellä vaalikauden loppuun mennessä, se raukeaa. Hallitusohjelman mukaan hallitus haluaisi tähän muutosta.

Tällä vaalikaudella eduskuntaan on edennyt jo 30 kansalaisaloitetta. Lisäksi neljä on kerännyt tarvittavan määrän kannattajia, muttei ole vielä edennyt eduskuntaan.

Viime vaalikaudella eduskunta vastaanotti yhteensä 19 aloitetta.

Kansalaisaloite tarvitsee 50  000 kannatusilmoitusta puolen vuoden aikana edetäkseen eduskuntaan.

Asiasanat

Menot