Uutiset

Uutta areenaa ihmeteltiin ja kehuttiin

Hämeenlinna on saanut uuden erinomaisen urheilupaikan.

Elenia-areenan avausottelussa oli 1860 katsojaa. Enemmänkin olisi mahtunut, mutta hyvä näin. Areena onnistui debyytissään – sen tiloja ihmeteltiin ja kehuttiin vuolaasti. Vain Suomen esitys jäi perjantaina kismittämään – Belgia oli selvästi parempi.

– Näyttää todella hyvältä. Yleisöä on paikalla ja täällä on hienoa maaottelun tuntua. Onnittelut areenasta Hämeenlinnalle, muikisteli Lentopalloliiton huippu-urheilupäällikkö Antti Paananen.

– Kärkeen kilahtaa, Paananen nosti Hämeenlinnan uuden areenan hallien vertailussa.

– Vastaavia halleja Suomessa on vain Vantaalla ja Salossa, hän jatkoi.

Paananen on hämeenlinnalaisessa naisten lentopalloilussa tuttu mies – ja merkittävä tekijä. Hän loi perustan kaupungin naisten lentopalloilun menestykselle yhdessä Ville Kalliomäen kanssa. Paananen luotsasi Tarmo-Volleyn kolmasti peräkkäin Suomen mestaruuteen ennen kuin vaihtoi työpaikakseen Lentopalloliiton.

Nyt Paananen elää hektistä kuukautta, joka huipentuu Puolassa pelattaviin miesten MM-kisoihin.

– Tulin tänne Tampereelta tyttöjen EM-turnauksesta. Todellista lentopalloilun superkuukautta nyt eletään. Paljon on järjesteltävää ja töitä, mutta hyvä näin, hän selvitti tyytyväisenä.

Paananen odottaa Suomen joukkueelta kelpo menestystä MM-kisoissa.

– Jos joukkue pelaa niin kuin se on harjoitellut, tulos on hyvä. Ensimmäinen tavoite on mennä alkulohkosta jatkoon. Silloin ollaan kuudentoista joukossa.

Hämeenlinnan hallissa nähtäneen tulevaisuudessakin lentopallon arvo-otteluita.

– Tämä areena mahdollistaa isojenkin kansainvälisten otteluiden pelaamisen. Ilman muuta tulemme käyttämään tätä areenaa hyväksemme, vaikka mitään ei olla vielä sovittu, Paananen kertoi.

Boricheva otti jo tuntumaa

HPK:n naisten joukkueen avainpelaajiin kuuluva Anna Boricheva liittyi hallin kehujiin. Hän oli päässyt ottamaan jo tuntumaa peliareenaan.

– Meillä oli täällä harjoitukset torstaina ja myös perjantaina. Valtavan iso tila tämä on – paras halli ja modernein Suomessa. Iso toivo meillä on, että myös HPK:n naisten peleihin tulisi entistä enemmän katsojia. Naisia kannattaa kannustaa, Boricheva myhäili.

– Hienolta näyttää. Hämeenlinnan paras urheilutalo tähän saakka, vakuutti hämeenlinnalainen Paavo Kitunen.

Kitunen tulee olemaan Elenia-areenan vakiokävijä. Hän nimittäin lentopallossa erotuomari ja hommia piisaa kauden mittaan uudessa hallissa.

– Ehkä teen tulevalla kaudella uuden aluevaltauksen ja tulen tänne katsomomaan myös salibandyn otteluita, Kitunen sanoi. (HäSa)

 

 

Asiasanat

Menot