Uutiset

Uutta käyttöä etanapannulle

Lojuuko kaapissasi etanapannuja? Ota ne uusiokäyttöön ja yllätä ystävät silakkafileistä tehdyllä alkupalalla.

Silakkafileiden sijaan voi käyttää myös kuha-, ahven-, siika- tai kirjolohifileen suikaleita.

Kuoritut katkaravut tai ravunpyrstötkin soveltuvat etanapannussa kypsennettäviksi. Niiden kypsennysaikaa kannattaa hiukan lyhentää.

Kuorrutukseen voi valkosipulivoin sijasta käyttää myös sinihome- tai vuohenjuustoa.

Etanapannusilakat

(neljälle)

noin 24 silakkafileetä
suolaa
½ dl ruohosipulisilppua
½ dl persiljasilppua
50 g voita
2–3 valkosipulinkynttä

Varaa yhdelle ruokailijalle silakkafileitä yhtä monta kuin etanapannussa on koloja.

Poista silakkafileistä nahka. Nahattomana fileen maku on miedompi.

Ripottele fileille suolaa sekä ruohosipuli- ja persiljasilppua. Kiedo fileet rullalle ja nosta etanapannujen koloihin.

Purista valkosipulit pehmeään rasvaan ja sekoita tasaiseksi.

Nosta lusikalla nokare valkosipulivoita jokaisen silakkafileen päälle.

Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.