Uutiset

V.I.P. Kemp runttasi kuolemanpaikalta voittoon

Juhamatti Hoffren ei tehnyt Kuopiosta turhaa reissua Riihimäen raveihin. Hoffrenin valmennettava V.I.P. Kemp voitti nelivuotislähdön ja ensi keskiviikkona on ruunalla vuorossa Derby-karsinnat.

Theo De Villeneuve oli lähdössä nopein, mutta Esa Holopainen ajoi Chip Myyn määrätietoisesti johtoon ensimmäisessä kaarteessa. Jani Ruotsalaisen ohjastama V.I.P. Kemp jäi johtavan rinnalle eli ns. kuolemanpaikalle.

Tempo pysyi tasaisen reippaana koko ajan. Loppukaarteessa Ari Moilasen ohjastama suosikki O’le Birdland hyökkäsi kolmatta. Loppusuoran auetessa Chip Myy laukkasi ja tasainen voittotaistelu käytiin V.I.P. Kempin ja O’le Birdlandin kesken. V.I.P. Kemp runttasi hyvin perille saakka ja vei 1500 euron ykkösrahat Kuopioon ajalla 16,1a/2100m.

-Pieni yllätys voitto oli. Tämä on tasaisen vahva hevonen. Chip Myyn laukatessa meillä oli vielä korvat kiinni, mutta Moilasen hevosta siinä pelkäsin. Suoralle tultaessa olimme jo O’le Birdlandia jäljessä, mutta suoralla tultiin vielä ohi, Ruotsalainen kommentoi.


Vivid Kemp kesti maaliin saakka

Lämminveristen mailia hallitsi alusta loppuun Markku Niemisen Vivid Kemp, jolla myös kilpaillaan ensi viikolla Derbyn karsinnoissa. Vivid Kempin taistelutahdossa on usein ollut toivomista, mutta nyt tamma tuli hyvin perille asti. Voittoaika oli 16,4a/1600m.

-Alku oli aika kova, mutta sen jälkeen meni hyvin. Derbykarsinnoissa rima on aika korkealla, mutta mennään yrittämään, Nieminen totesi.

Lämminveristen ykkössarjan paras Arto Laaksosen Manimic. Suosikki BWT Cover Girl johtui alussa taistelemaan johtopaikasta Hill Quitoa vastaan. Tämän jälkeen BWT Cover Girl jäi painamaan ohjille ja matkavauhti pysyi reippaana. Loppukaarteessa takajoukoissa matkanneet ja ylivauhdista hyötyneet Manimic ja Lord Mint irtosivat voittokamppailuun. Edellä kirinyt Manimic vastasi Lord Mintille maaliin asti ja voitto irtosi tuloksella 15,8a/2100m.

-Kärjen kova vauhti oli meille etu. Manimic tuntui viimeisessä kurvissa hyvävoimaiselta ja tuntui, että pidämme Lord Mintin takana, Laaksonen sanoi.


Upstream oli illan ylivoimaisin

Kari Viisterän Upstream oli V4-pelin neljäs oikea merkki. Loukkaantumisista kärsinyt, mutta lahjakas nelivuotias tamma hallitsi lähtöään mielin määrin. Upstream sai pidettyä ykkösradalta keulat ja lopussa Kari Viisterän ajokki irtosi ylivoimaiseen voittoon ajalla 16,5a/2100m.

-Ensimmäiseen kurviin menimme varovasti. Hevonen tuntui koko ajan hyvältä ja lopussakin se vain pyöritteli korviaan. Villimiehen tammakilpaan tähtäämme, Viisterä veisteli.

Torstain ravit siirtyivät Lahden Jokimaalta Riihimäelle, koska Jyväskylän Suur-ajojen jäljiltä Lahden kaviouraa vielä viimeistellään. Väkeä Riihimäellä oli TotoTV-raveista huolimatta normaalia vähemmän. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic