Uutiset

Vaakunan ravintola ja huoneet uusiin kuosiin

Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinnassa menee remonttiin vuodenvaihteen tienoilla. Muun muassa ravintola ja kaikki 123 huonetta peruskorjataan. Remontti ei keskeytä hotellin toimintaa.

Vaakunan remontointi liittyy kauppaan, jolla Osuuskauppa Hämeenmaa ostaa Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen sekä Hämeenlinnan Vaakunan liiketoiminnot Sokotel Oy:ltä.

Hämeenmaa myös ostaa Lahden Seurahuoneen kiinteistön Lahden Teollisuusseuralta. Vaakunan hotelliliiketoiminta jatkuu Capman Oyj:ltä vuokratuissa tiloissa.

Lahden Seurahuoneen kiinteistöön tehdään laaja peruskorjaus, joka pitää sisällään muun muassa hotellin katutason sekä kokouskerroksen uudistamisen. Investoinnin suuruus noin kymmenen miljoonaa euroa. Myös Vaakunan remontin kustannukset ovat Hämeenmaan toimitusjohtajan Taavi Heikkilän mukaan miljoonaluokkaa.

Hotellien liiketoiminnot siirtyvät Hämeenmaalle vuoden vaihteessa. Molempien hotellien työntekijät siirtyvät Sokotelilta vanhoina työntekijöinä Hämeenmaalle. Hämeenlinnan Vaakunassa työskentelee 21 henkilöä ja Lahden Seurahuoneella 18 henkilöä.

Vaakunan käyttöaste on 43 prosenttia. Heikkilä uskoo lujasti hotellibisneksen tulevaisuuteen.

-Yöpymiset ovat nousussa Hämeenlinnassa, joka yöpymisten määrässä on jo ohittanut Lahden.

Suomessa on 46 Sokos-hotellia. Niistä 17:ää hotellia pyörittää Sokotel ja muiden liiketoiminnasta vastaavat alueosuuskaupat.


Tiiriön Prisma riittää toistaiseksi

Taavi Heikkilän mukaan Hämeenmaa haluaa olla mukana kehittämässä niin Lahden kuin Hämeenlinnan kaupunkien keskustoja sekä vahvistaa Kanta- ja Päijät-Hämeen matkailullista vetovoimaa.

Hämeenmaa ei aio toistaiseksi vastata torstaina avattavan K-citymarket Hämeensaaren tuloon Hämeenlinnan keskustaan.

-Tässä vaiheessa meille riittää Prisma Tiiriössä. Myös S-marketteja on hyvä verkosto. Seuraamme tilannetta, uuden hypermarketin tulo Hämeenlinnan keskustaan ei ole poissuljettu vaihtoehto, Heikkilä sanoo.

Hämeenmaan osuus toimialueensa päivittäistavarakaupasta on 53,5 prosenttia. (HäSa)