Vaalijuhlat on juhlittu

 

Suomessa on valittu 336 kunnassa uusia päättäjiä valtuustoihin yhteisistä asioista päättämään. Kuntavaalipäivä oli Hämeessä poikkeuksellisen aurinkoinen ja hyvä ulkoilusää. 
 
Meillä on moneen muuhun maahan verrattuna rauhalliset ja korruptoimattomat vaalit. Olen todella ylpeä sitä, että suomalaiset ovat rehellistä kansaa, kunnioittavat vaalijärjestelmää ja luottavat virkamiehiin. Kunnioitus ja luottamus ovat tärkeitä ominaisuuksia rauhan maailmassa. 
 
Kuntavaalien jälkeen jälkilöylyt on heitetty. Suomen eri puolueiden johtajat ja analyytikot ovat kertoneet monenlaisia mielipiteitä miksi äänestysprosentti jäi alhaiseksi. Vaalien voittajat juhlivat tuttuun tapaan ympäri Suomea.  Kunnallisvaalien suurin häviäjä oli kuitenkin suomalainen demokratia. Vuonna 2008 kunnallisvaalien äänestysprosentti oli 61.2 mutta tänä vuonna äänestysprosentti jäi historiallisen alhaiseen lukuun 58,2. Vantaalla oli surkea äänestysprosentti, nipin napin yllettiin 50 prosenttiin. Demokratian kannalta tilanne on vakava. Ja surullista, jos ihmiset kokevat, ettei äänestämällä voi vaikuttaa. 
 
Mielestäni hyvinvointivaltiota on Suomessa ajettu johdonmukaisesti alas runsaan vuosikymmenen ajan. Kansalaisten on vaikea ymmärtää tätä politiikan muutosta. Jos näin kokee, asialle on tehtävä jotain. Muuten äänestysinto jatkaa laskuaan. Suomi tarvitsee kipeästi demokratian pelastamistalkoot. Meidän kaikkien tulisi yhdistää voimamme kehittämään suomalaista demokratiaa. 
 
Kotikylässäni Keralan Kochinissa sukulaiset ja ystävät jännittivät koko yön vaalien tulosta. En halunnut soittaa heti ennakkoäänestyksen perusteella, koska en ollut varma pääsenkö läpi.
Kokeneemmat poliitikot kyllä sanoivat, että kyllä ”Raperperi” on turvassa ennakkoäänestyksen tuloksen jälkeen. Odotin loppuun asti ja soitin sitten Intian paikallista aikaa klo. 3.30. Äiti vastasi heti puhelimeen ja oli todella hieno hetki ja tunne. Kuinka paljon vanhemmat ovatkaan ylpeitä elämäni onnistumisesta täällä Suomessa. Suuri kiitos kuuluu myös teille äänestäjilleni. 
 
Intialaiset osasivat juhlia taas kerran, minun perheeni ja ystävät näyttivät sen. Seuravana päivänä paikallislehdissä oli uutisia kunnallisvaalimenestyksestäni. Meidän kotiimme oli tullut toista sataa  ihmistä onnittelemaan vanhempiani. Paikallisia valtuutettuja kävi onnittelemassa vanhempiani ja jokunen heistä jopa soitti minulle Suomen aikaa todella aikaisin aamuyöllä. Menihän siinä parina aamuna unet, mutta vastasin kuitenkin iloisesti. Suurin osa intialaisista on välitöntä porukkaa. Jos tulee iloa ja syy soitella kauemmaksi, ei siinä aikaeroja lasketa.
 
Vaimoa tosin hieman harmittivat aamuöiset herätykset. Henkilökohtaisesti olen superiloinen omasta vaalituloksestani. Sain tosi paljon ääniä verrattuna viime kuntavaaleihin. Vaalivoittoa en pystynyt juhlimaan, koska heti seuravana aamuna kutsuivat työt. 
 
Vielä kerran kiitos kaikille äänestäjilleni!
 

Päivän lehti

8.4.2020