Uutiset

Vaalisalaisuus arveluttaa Prismassa

Prisman ennakkoäänestyspaikka herätti viikonloppuna äänestäjissä harmitusta. Ennakkoäänestysjono kiemurteli lähellä äänestyskoppeja ja eräs äänestäjä koki, että vaalisalaisuus oli vaarassa, kun koppiin näki.

Keskusvaalilautakunnan sihteeri Merja Korhonen on asiasta eri mieltä.

– Eihän siellä voi nähdä, eikä koppien taakse voi kukaan päästä. Sille emme voi mitään, jos äänestäjät ovat niin uteliaita, että kurkkivat.

Korhosen mukaan vaalitoimitsijoiden pitää huolehtia, että jono on muualla kuin koppien luona ja ennakkoäänestys sujuu hyviä tapoja noudattaen.

– Jonoa pitää pystyä hallitsemaan ruuhka-aikanakin. Ruuhkaa syntyy, sillä emme saa kahta atk-pistettä tilojen pienuuden vuoksi.

Kauppa osoittaa paikan

Ennakkoäänestys on Prisman keskimmäisten ovien läheisyydessä. Korhosen mukaan kauppa osoittaa ennakkoäänestykselle paikan. Jos liiketila sattuu olemaan tyhjä, sinne on mahdollista päästä.

– Tilanne on kuitenkin se, että olemme kysyneet kaupalta tiloja jo viime keväänä, eivätkä he voi liiketilaa luvata, jos ne menevät vuokralle.

Korhosen mielestä Tiiriön Prisma on kuitenkin hyvä ennakkoäänestyspaikka, koska siellä liikkuu paljon ihmisiä. Aikoinaan ennakkoäänestys oli pullonpalautuspisteen läheisyydessä, mutta paikka koettiin rauhattomaksi.

– Tehtiinpä mitä tahansa, aina joku valittaa.

Ei mitään ongelmaa

Maanantaina puolen päivän aikaan ennakkoäänestys sujui Prismassa hyvin.

Vaalitoimitsija Tiina Mäki-Mantila kertoo, että jonottamisessa pyritään siihen, että jono on käytävällä eikä koppien läheisyydessä.

Helena Toiviainen kävi maanantaina antamassa äänensä.

– Mukavampi käydä näin kuin vaalipäivänä, kun äänestyspaikkakin on muuttunut.

Reijo Saarinen arvioi äänestämisen sujuvan hyvän vaalitavan mukaan.

– Tämä sujui aivan asiallisesti, eikä koppiin saanut mennä ennen kuin molemmat olivat tyhjiä. (HäSa)

Tänään on ennakkoäänestyksen viimeinen päivä. Prismassa äänestää voi kello 11–20.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic