Uutiset

Vääntö kääntyi vieraille

Jääkiekon SM-liigassa ei ole tällä kaudella ainakaan Hämeenlinnassa nähty ns. mustan syksyn tylsiä otteluita. Lauantain HPK:n ja Tapparan välinen ottelukaan ei tehnyt poikkeusta, vaan erikoisten tuomariratkaisujen sävyttämä ottelu tarjosi nähtävää koko rahan edestä.

Voiton vei lopulta Tappara, joka oli tasaisessa ottelussa parempi voittomaalikilpailun jälkeen. Kirvesrintojen ratkaisija oli Ville Nieminen, joka onnistui kolmantena Tapparan laukojana Mika Järvisen yllättämisessä.

HPK:sta Juha Metsolan ohittamista kävivät yrittämästä Eric Fehr, Antti Miettinen ja Ville Viitaluoma, mutta HPK:takin pari kautta edustanut maalivahti torjui jokaisen yrityksen.

Tulevaisuus auki

Miettinen pelasi lauantaina toistaiseksi viimeisen ottelunsa Kerhon paidassa. Winnipeg Jetsin mies on nauttinut liigapeleistä, vaikka ei olekaan tyytyväinen omiin esityksiinsä.

– On ollut todella pelata täällä ja olla kotona. Yhteenkään peliin en tosin ole tyytyväinen. Paljon on vielä petrattavaa, Miettinen sanoi.

Miettinen ei vielä osannut sanoa, missä pelit jatkuvat – jos jatkuvat – joulukuun maajoukkuetauon jälkeen.

– En ole vielä miettinyt jatkoa. Katsotaan mitä tapahtuu. Täällä olisi tietysti todella kiva jatkaa, mutta HPK:lla on paljon pelaajia telakalla, jotka alkavat palailla takaisin, tulevaisuuttaan vielä pohtiva laitahyökkääjä kertoi.

Miettisen mielestä lauantain ottelu oli fyysinen ja kova vääntö.

– Meillä oli vähän hassu tilanne, kun ennen HIFK-ottelua oli viikon tauko. Emme päässeet siihen peliin ihan mukaan ja tänään yritimme tulla otteluun puurtamisen kautta. Siinä mielessä onnistuimme, mutta ehkä kiekollinen peli jäi vähemmälle. Toisaalta Tapparaa vastaan on hankalaa pelata. Se pelaa kovaa, on fyysinen, eikä tilaa ole, Miettinen arvoi.

Tuulola lensi pihalle

HPK joutui pelaamaan reilun erän viidellä puolustajalla. Marko Tuulola lensi toisen erän loppupuolella suihkuun taklattuaan Elmeri Kaksosen laitaan. Kaksonen jäi hetkeksi makaamaan jäähän, mutta luisteli itse vaihtoaitioon. Toinen päätuomari Marko Kovanen vietti pitkän tovin Tapparan vaihtoaition edessä ja päätti sen jälkeen passittaa Tuulolan suihkun puolelle. Tuomio herätti ottelun aikana ja sen jälkeen paljon parranpärinää.

– Tuomari kertoi meille, että pelaaja loukkaantui. Nelosketjun laituri Elmeri Kaksonen oli kuitenkin saanut suklaapatukan väliajalla ja jaksoi taas pelata kolmannessa erässä. On kovaa, kun tuomarilinjassa aletaan käyttää lääkärin valtuuksia, ihmetteli HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

HPK oli sen verran eri mieltä erotuomarikaksikon Kovanen–Teemu Salminen tuomiosta, että kaksikko palkitsi kapteeni Viitaluoman ja päävalmentaja Selinin vielä pelin jälkeen. Viitaluoma sai kymmenen minuutin käytösrangaistuksen ja Selin toimihenkilön pelirangaistuksen käytöksestä.

– Linjaa ei ollut, joten siihen ei ole kommentoitavaa. Parhaansa yrittävät, mutta jos taso on tuo, niin sitten se on. Ei sille mitään mahda, Selin sanoi.

Tappara sai vähän aikaa sitten SM-liigalta varoituksen erotuomareiden arvostelusta, eikä joukkueen päävalmentaja Jukka Rautakorpi lähtenyt enää leikkiin mukaan.

– Se on loppu nyt, en kommentoi, Rautakorpi tyytyi sanomaan.

Parempi kuin perjantaina

Selin oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa tasonnostoon perjantaisen heikon HIFK-tappion jälkeen.

– Meillä oli taas intohimoa ja halua kamppailla. Ennen kaikkea alivoimapelimme oli tällä kertaa fantastista, mutta toisaalta se söi panoksia hyökkäyspelistä. Erityisesti, kun sitä vietiin toisen erän 14:sta minuutilta lähtien viidellä puolustajalla läpi. Tappara pystyi tietysti kolmannessa erässä paineistamaan kuormaamme, Selin kertasi.

HPK meni johtoon vain parinkymmenen sekunnin jälkeen Joni Tuomisen maalilla. Tappara tuli kuitenkin tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin Jannik Hansenin osumalla. Rautakorpi oli tyytyväinen joukkueensa vastaukseen nopean avausmaalin jälkeen.

– Nopea maali voisi lannistaa huonosti latautuneen joukkueen, mutta me emme olleet sitä. Siedimme maalin hyvin, eikä se muuttanut pelaamistamme. Kolmannessa erässä olimme mielestäni parempi joukkue, Rautakorpi kiitteli. (HäSa)

 

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic