Uutiset

Väärä Alonso nautiskelee ihailijapostista

Fernando Alonso saa runsaasti ihailijapostia Ja nyt ei puhuta pelkästään formulaykkösten espanjalaisesta maailmanmestarista Fernando Alonsosta vaan kaverista, jolla on sama nimi ja joka asuu samassa kaupungissa maailmanmestarin kanssa.

Väärä Fernando Alonso on 27-vuotias hiljainen poikamies. Hän on formulamestarin tavoin kotoisin Espanjasta ja asuu Oxfordissa kuten maailmanmestari Alonsokin.

– Minulle tulee kirjeitä, joissa minua kehutaan loistavaksi kuljettajaksi ja ehdotetaan tutustumista. Se tuntuu hassulta – minulla kun ei ole edes autoa, väärä Alonso kertoo.

– Kun sain ensimmäisen kirjeen, ymmärsin nopeasti, ettei se ole minulle tarkoitettu. Hollantilainen tyttö kertoi kirjeessä rakastavansa minua, Alonso muistelee.

Formulakuski Fernando Alonso, 24, varmisti maailmanmestaruutensa viime viikonvaihteessa Brasiliassa.

– Nyt kun hän on entistäkin kuuluisampi, minulle tulevien kirjeiden määrä lisääntyy vielä entisestäänkin, kakkos-Alonso iloitsee jo etukäteen.

STT

Väärä parkkipaikka koitui pankkiryöstäjän kohtaloksi

Väärä parkkipaikka koitui ruotsalaisen pankkiryöstäjän kohtaloksi. 42-vuotias ryöstäjä hylkäsi pakoautonsa lounaisruotsalaiseen Jonseredin kaupunkiin mutta lähelle poliisikoirien koulutuskeskusta.

Poliisikoirat saivat hajujäljen autosta ja saivat ryöstäjän nopeasti kiinni.

– Hän valitsi väärän parkkipaikan, poliisin tiedottaja Jan Strannegard tiivisti.

STT

Gorilla onkin kätevä kaveri

Gorilla onkin kätevä otus. Tiedemiehet ovat nyt ensi kertaa havainneet, että gorillat osaavat käyttää työkaluja.

Kongon tasavallan pohjoisosissa asustavat gorillat käyttävät keppejä työkaluina. Eräs naarasgorilla keksi käyttää keppiä veden syvyyden mittaamiseen. Toinen naaras puolestaan kaivoi pudonneen puunoksan avulla syötävää esiin maasta.

Ihmisapinoista vain simpanssien ja orankien on nähty käyttävän tähän mennessä työkaluja.

Tutkijoiden gorillahavainnoista kertoi luonnonsuojelujärjestö Wildlife Conservation Society (WCS).

STT

Päivän lehti

14.8.2020