fbpx
Uutiset

Väärennetyille negatiivisille koronatestituloksille kehittyneet maailmalla pimeät markkinat

Ranskassa pidätettyjä väärennettyjen testituloksien kaupittelijoita uhkaa jopa viiden vuoden vankeus.
Terveystyöntekijä ottaa koronavirusnäytteen mieheltä roomalaisella näytteenottopaikalla Italiassa 10. marraskuuta. Väärennetyille testituloksille on kehittynyt pimeät markkinat eri puolilla maailmaa. Kuva: ANGELO CARCONI
Terveystyöntekijä ottaa koronavirusnäytteen mieheltä roomalaisella näytteenottopaikalla Italiassa 10. marraskuuta. Väärennetyille testituloksille on kehittynyt pimeät markkinat eri puolilla maailmaa. Kuva: ANGELO CARCONI

Negatiivisille covid-19-testituloksille on kehittynyt pimeät markkinat, kertovat uutistoimisto AP ja uutiskanava Foxnews.com. Tämän taustalla on se, että yhä useampi maa vaatii maahan pyrkivältä negatiivisen koronatestituloksen ennen kuin tämä päästetään maahan.

Ranskassa pidätettiin viime viikolla seitsemän ihmistä, joiden syytettiin kaupitelleen väärennettyjä koronavirustestien tuloksia Charles de Gaullen kansainvälisellä lentoasemalla. Epäillyt myivät testejä jopa runsaalla 300 eurolla.

Viranomaiset pääsivät väärennettyjen testien jäljille kun sellainen löydettiin Etiopiaan matkalla olleelta mieheltä. Väärennösten kaupittelijoita uhkaa jopa viiden vuoden vankeustuomio.

Brasiliassa viranomaiset pidättivät neljä turistia, jotka tarjosivat väärennettyjä testituloksia lennettyään maan rannikolla sijaitsevaan saaristoon.

Negatiivisten covid-19-testitulosten pimeät markkinat ovat ilmaantuneet eri puolille maailmaa koska tällaiset testitulokset vaaditaan yhä useampaan maahan päästettäviltä matkaajilta.

Matkusti Englannista Pakistaniin väärennettyään itse testituloksen

Englannissa eräs mies kertoi paikallislehdelle matkustaneensa Pakistaniin käyttämällä ystävänsä negatiivista covid-19-testitulosta ja vaihtamalla nimensä.

– Pystyt saamaan heidän negatiivisen testinsä ja muuttamaan nimen ja syntymäpäivän omaasi. Myös testipäivää voi muuttaa sopimaan itselle, sanoi nimettömänä esiintynyt mies Lancashire Telegraphille.

– Lataat sähköpostin, muutat sen ja sitten tulostat sen, hän sanoi.

Mies kertoi menneensä näin pitkälle, koska hän ei saanut tarvittavaa testitulosta matkaa varten, sillä häntä ei pidetä välttämättömänä työntekijänä.

Menot