fbpx
Uutiset

Väärin hirtetty Saddam

Arvata saattoi, että Saddam Husseinin kannattajat raivostuvat johtajansa teloittamisesta hirttämällä. Ihmettelen kyllä, että miksi vasta parin päivän viipeellä. Salaa kuvattu netissä levinnyt huonotasoinen filmi kun oli nähtävissä jo muutama tunti teloituksen jälkeen.

Paikallista kieltä osaamattomalle ei aukene pilkataanko siinä Saddamia, vai pyydetäänkö anteeksi.

Kova on meteli, kuten yleensäkin kiihtyneillä islamilaisilla. Taavi Suomessa ei ymmärrä sanoista yhtikäs mitään.

Samanlaista mellastusta oli livenä nähtävissä muun muassa myös silloin kun WTC:n pilvenpiirtäjät New Yorkissa tuhottiin.

Minulle ei ole muuten vielä auennut, miksi Saddam Husseinin nimi lyhennettiin yleisesti pelkäksi “Saddamiksi”? Ihan kuin kyse olisi ollut jostakin kaverista. Eihän Yhdysvaltain presidenttikään ole meille mikään “George”.

Samalle tielle kun lähdetään voisi herra Putin idästä olla tuttavallisesti “Vladi”, “Kolja”, tai “Sasha”. Ihan mikä hellittelynimi vain tuntuisi tuosta suuresta Suomen ystävästä sopivimmalta.

Median voima on mahtava. Alkuun uutisoitiin, että Saddam olisi Koraani kädessä uhmakkaasti ylistänyt Allahia ja lisäksi testamentannut Palestiinan sekä ilmeisesti nykyisen Israelin asuttaman maan palestiinalaisille.

Internetin pätkillä ei näy Koraania ja Saddam on muutenkin aika vaitonainen. Keskustelee kyllä erään pyövelinsä kanssa, mutta rauhallisesti. Kohtalaisen ylpeästi hän kohtasi loppunsa. Silmä räpsyisi luultavasti itse kullakin, kun köyttä kaulaan sovitettaisiin.

Aika helppo on päätellä miksi teloitus tehtiin näin nopeasti. Mitä pidempään Saddam olisi ollut vangittuna, sen todennäköisempää olisi ollut, että äärikiihkoilijat olisivat tehneet hänen puolestaan tai vapauttamisekseen itsemurhaiskuja ja kaapanneet lentokoneita, jolloin täysin sivulliset olisivat menettäneet henkensä. Niin ikävältä kuin se tuntuukin, hänen eloonjäämisensä olisi vuodattanut lisää viattomien verta.

En kannata kuolemantuomiota, mutta on turha hurskastella kyseisen diktaattorin Irakissa tekemillä hyvillä töillä. Niitäkin varmasti oli, mutta niihin ei kuulu kurdien myrkyttäminen kemiallisilla aseilla, vuosikausia kestänyt sota Irania vastaan, Kuwaitin miehitys, eivätkä omien sukulaisten teloitukset. Puhumattakaan muista puhdistuksista, joita Saddam teki Stalinin tapaan omassa maassaan.

Irakilaiset sunnimuslimit toimivat aika viipeellä näissä raivostumisissaan. Enemmän kuin tämä liveteloitusfilmi luulisi kiihtymystä herättävän netissä YouTubella pyörivät oikeasti Saddamia pilkkaavat itse tehdyt animaatiofilminpätkät. Eräässäkin hänen kuvaansa on manipuloitu siten, että hän soittaa köysi kaulassa lastenkitaraa samalla laulaen jotakin amerikkalaista hirttolaulua G.W. Bushin virnistellessä vieressä. Ja lukuisat muut.

Aikamoisia petoja me ihmiset olemme toisillemme.

Pienikenkäinen

Janakkala

Menot