fbpx
Uutiset

Vaasassa koululaisia etäopetukseen koronatilanteen vuoksi

Etäopetus jatkuu yläkouluissa 25. lokakuuta saakka ja alakoulujen luokilla 4.-6. maanantaihin 19. lokakuuta saakka.
Vaasan keskussairaalalla jonotettiin koronatesteihin. Kuvituskuva. Kuva: Jarno Pellinen
Vaasan keskussairaalalla jonotettiin koronatesteihin. Kuvituskuva. Kuva: Jarno Pellinen

Vaasan perusopetuksessa alakoulujen luokat 4.-6. sekä kaikki yläkoulut siirtyvät etäopetukseen. Muutos tapahtuu maanantaista 12. lokakuuta alkaen ja sen taustalla on kiihtyvä koronavirustilanne kaupungissa.

Etäopetus jatkuu yläkouluissa 25. lokakuuta saakka ja alakoulujen luokilla 4.-6. maanantaihin 19. lokakuuta saakka. Näiden päivämäärien jälkeen tilannetta arvioidaan uudelleen, kertoo Vaasan kaupunki tiedotteessaan.

Perusopetuksen luokat 1.-3., erityisen tuen päätöksen saaneet oppilaat, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat sekä valmistavan opetuksen oppilaat jatkavat normaalisti lähiopetuksessa. Opetushallitus on linjannut, että haavoittuvammassa asemassa olevien lasten opetus järjestetään lähiopetuksena, vaikka poikkeuksellisia opetusjärjestelyjä otettaisiin kunnissa käyttöön.

Vaasan Lyseon lukio, Vasa gymnasium ja Vamia jatkavat etäopetusta koronatilanteen vuoksi 25. lokakuuta saakka.

Aiemmin torstaina kerrottiin, että vaasalaisen Keskuskoulun oppilaalla on todettu koronatartunta.

Tartuntataudeista vastaava lääkäri on asettanut kyseisen luokan oppilaat ja aikuiset sekä muut mahdollisesti altistuneet karanteeniin. Karanteenissa on yhteensä 43 oppilasta ja kahdeksan aikuista.

– Työ mahdollisten altistuneiden selvittämiseksi käynnistettiin välittömästi, kun tieto tartunnasta saatiin, kommentoi koulutoimenjohtaja Kari Nummela.

Menot