Uutiset

Vaatekaappi menee uusiksi

Hämeenlinnan Pallokerhon lentopallonaisten amerikkalainen keskipelaaja on kuullut paljon juttuja Suomesta ja varsinkin maan kylmästä talvesta.

-Ainoa asia, mitä mietin ennen tänne tuloani, oli kylmä ja pimeä talvi. Se oli varmaankin kovin paikka, mutta toisaalta myös odotan, että saan kokea ihan oikean talven. Olen asunut ennenkin lumisessa paikassa, mutta veikkaan että täällä lunta on paljon enemmän. Minun pitää hankkia kokonaan uusi vaatevarasto, iloinen DeGirolamo nauraa.

Syyskuussa 25 vuotta täyttävä keskipelaaja muutti perheensä kanssa lapsena paljon.

-Lukiosta valmistuin pienessä kaupungissa Illinoisissa St.Louisin lähellä. Lousianan yliopistossa pelasin ja opiskelin neljä vuotta. Viime kaudella menin tammikuussa Montenegroon kolmeksi-neljäksi kuukaudeksi ja nyt olen täällä, 189-senttinen urheilija käy lyhyesti läpi elämäkertaansa.

Paras ystävä mukana

DeGirolamo tunsi etukäteen HPK:n kroatialaisen yleispelaajan Marina Skenderin, jonka kanssa hän kävi samaan aikaan Louisianan yliopistoa.

-Omaa päätöksentekoani helpotti, kun tiesin että Marina viihtyi täällä viime vuonna todella hyvin ja onhan se iso bonus, kun yksi parhaista ystävistäni pelaa samassa joukkueessa.

Keskipelaaja kävi Hämeenlinnassa kesällä testissä ennen kuin vuoden mittainen sopimus allekirjoitettiin.

-Kaikki olivat ystävällisiä jo try outin aikana, joten tiesin viihtyväni täällä. Kaikki kohtelivat minua hyvin.

Pelkkää lentopalloa

Yhdysvalloissa DeGirolamo tottui siihen, että lentopalloa pelattiin koulun ohessa. Suomessa tilanne on toinen.

-Yliopistossa ollaan aina ensin opiskelija ja vasta sitten lentopalloilija. Täällä pelaan vain lentopalloa. On hienoa päästä keskittymään ainoastaan pelaamiseen ja parantamaan jokaista osa-aluetta pelissäni, DeGirolamo miettii.

Maanantaina elokuun ensimmäinen päivä Suomeen muuttanut jenkki on ehtinyt vajaassa kahdessa viikossa huomata, että Kerhon treeneissä painetaan kovaa.

-En ole aikaisemmin tottunut harjoittelemaan näin paljon, joten vie vähän aikaa päästä siihen sisään. Olen kuitenkin sitä mieltä, ettei täällä harjoitella liikaa, vaan valmentaja on suunnitellut määrän tarkkaan, lentopalloilija miettii.

Ensimmäisten viikkojen aikana DeGirolamo on joutunut totuttelemaan myös vähän erilaiseen tapaan pelata ja harjoitella.

-Yritän tottua pelaamiseen tyttöjen kanssa. Joitain asioita tehdään ja opetetaan vähän eri lailla, hän sanoo.

Jenkkivahvistus uskoo myös, että Kerholla on ensi kaudella kasassa vahva nippu.

-Meillä on hieno kausi edessä. En ole tietenkään vielä nähnyt vastustajia, mutta tällä harjoittelulla meillä on mahdollisuudet mihin vain. Meillä on hyvä joukkue, Lauren vakuuttaa.

Kaunis kaupunki

DeGirolamo on ehtinyt tutustua kuusituntisen harjoituspäiviensä ohella jonkin verran uuteen kotikaupunkiinsa.

-Kovin paljon en ole ympäriinsä kierrellyt. Käymäni paikat ovat olleet kivoja. Ihmiset ovat ystävällisiä, joka on hieno juttu. Järvet ovat kauniita ja onhan täällä todella vihreää, hän kehuu.