Uutiset

Vähän helpompi hengittää

Ilves-HPK 1-3

HPK teki Tampereella sen mitä tuli hakemaan.

Kerho repi keskiviikon jääkiekon SM-liigan ainoassa ottelussa eron jumbojoukkue Ilvekseen viiteen pisteeseen. Kaiken lisäksi Kerholla on pelattuna kaksi ottelua vähemmän.

-Pisteet helpottavat hetkeksi. Kovin pitkään niistä ei ehdi nauttia, sillä uusi peli tulee taas nopeasti. Hyvä taisteluvoitto, mutta vähän passivoiduimme lopussa liikaa, HPK:lle kaksi maalia tehnyt Niko Nieminen sanoi.

Kaksi alivoimalla

HPK pääsi ottelussa kuskin paikalle vähän erikoisemmalla tavalla. Nieminen nimittäin ujutti kiekon kaksi kertaa Miika Wiikmanin maaliin, kun Kerho pelasi alivoimalla. Ensimmäiseen osumaan syötön tarjoili Kari Sihvonen ja toiseen Mathias Porseland (0+2) 2-1-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

-Sihvonen pelasi molemmissa maaleissa todella hyvin. Harmi, että hän ei saanut kuin toiseen syötön. Varsinkin se jälkimmäinen oli hänen ansiotaan. Hän pelasi tosi hyvin oman alueen ja sai kiekon minulle. Ruotsalainen (Porseland) tuli sitten hyökkäykseen hienosti mukaan ja aika helposti sain laittaa kiekon maaliin, voimahyökkääjä kehaisi.

Nieminen osasi kuulemma odottaa, että Porselandin syöttö löytää hänet vielä tyhjältä takatolpalta.

-Sen verran hyvin pääsin pakista ohi, että ainakin valmistauduin syöttöön. Mitään en sanonut, niin hyvin en ruotsia osaa, Nieminen leukaili.

Kolmas meni puolustamiseksi

Peli meni toisessa erässä uudelleen tiukaksi, kun kultakypärä Alex Leavitt menetti kiekon hyökkäyssiniviivalla ja Samuli Kivimäki pääsi vastahyökkäyksen päätteeksikaventamaan. Kerhon valmennusjohto ei Leavittin temppua hyvällä katsonut, vaan kanadalainen istui koko loppupelin viltissä.

Ilves painoi kolmannessa erässä päälle, mutta ihan avopaikkoihin se ei päässyt. Kerhon maalissa pelannut Mika Järvinen piti lopulta huolen siitä, ettei kotijoukkue päässyt tasoihin. Ville Hämäläinen viimeisteli Kerhon voittonumerot tyhjään maaliin.

2-1-tilanteessakin vieraiden 3-1-maali oli lähempänä kuin tasoitus, mutta Teemu Rautiainen ei onnistunut läpiajostaan yllättämään Wiikmania.

Uudet miehet toivat virtaa

HPK:n päävalmentaja Timo Lehkonen myönsi, että kyseessä oli iso peli.

-Meillä oli alla pari tappiota ja tiedämme joukkueen alkutarinan, joten vähän paineita oli. Pelaamisessa näkyi, ettei joukkueessamme ole vielä voittamisen kulttuuria. Kun alamme tehdä oikeita asioita, jokainen taistelee, viisi puolustaa ja maalivahti pelaa hyvin, niin saamme pisteitä, Lehkonen uskoi.

Hämeenlinnalainen kaikki uudet pelaajat, slovakki Milan Kytnar (0+1), Jere Sallinen ja Aleksi Laakso, olivat joukkueen kokoonpanossa mukana. Jokaisen peli miellytti Lehkosta.

-Kaikki pelasivat hyvin ja toivat sitä energiaa, mitä tarvitsemmekin. Jääkiekko on sellainen peli, ettei taitoakaan tarvitse olla hirveästi, jos oikeasti yrittää sata lasissa ja painaa kolmessa erässä sen 15-16 minuuttia. Se on syy ja seuraus, hyviä asioita tapahtuu, Lehkonen sanoi.

Kytnar sai heti avausottelussaan mukavasti peliaikaa (16.26). Puolustaja Laakso pelasi Ossi-Petteri Grönholmin parina 19.57 ja Sallinen 11.41.

HPK pelaa vielä yhden ottelun ennen maaottelutaukoa. Se saa perjantaina Ritariareenaan vastaansa Oulun Kärpät. (HäSa)

Mainos