Uutiset

Vähän isompi kalajuttu

Ei löytyne kalamiestä, joka ei kertoisi tarinaa siitä vonkaleesta, joka pääsi karkuun. Australialainen Craig Foster pistää kuitenkin paremmaksi: hän voi kehuskella 35 000:lla karkuun päässeellä vonkaleella.

Foster sattuu olemaan kalakasvattamo Marine Harvestin johtaja. Firma menetti arviolta sata tonnia kookkaita arvokaloja, kun voimakas vuorovesi rikkoi puulaakin merialtaan.

Australian pohjoisrannikon kalastajat eivät panneet tapausta olleenkaan pahakseen.

– Kalamiehet heiluttivat meille hymyillen. Näin parin heistä pitelevän virnistellen ilmassa kalaa, Foster myönsi radiohaastattelussa.

Karkuun päässet kalat olivat barramundeja. Kyseessä on Australian paikallinen kalalaji, joka muistuttaa ahventa. Barramundi on kotimaassaan hintava kala.

STT

Jennifer Garner paljasti vahingossa vauvansa sukupuolen

Näyttelijät Jennifer Garner ja Ben Affleck odottavat tyttölasta. Garner paljasti vauvan sukupuolen vahingossa NBC-kanavan Tonight Show -ohjelmassa, jossa hän lipsautti vauvasta puhuessaan persoonapronominin ”she”.

Lipsauksen jälkeen Garner veti kätensä suunsa eteen, mutta sanomaansa hän ei saanut takaisin.

– Jompikumpi on varmasti tulossa, Garner jatkoi.

Garner ja Affleck menivät naimisiin kesäkuussa. Heidän ensimmäistä lastaan odotetaan maailmaan joulukuussa.

STT

Beatle-teksti jäi huutamatta

Beatlesinkaan legenda ei veny mihin tahansa. Lontoossa pidetyssä huutokaupassa jäi myymättä Beatlesin laulunteksti, kun kukaan ei tarjonnut lyriikalle määriteltyä lähtöhintaa.

Myynnissä oli John Lennonin käsin kirjoittama sanoitus Revolver-albumin lauluun I’m Only Sleeping. Lennon oli raapustanut sanoituksen maksamattoman laskun karhukirjeen takapuolelle.

Sanoituksen lähtöhinnaksi määritettiin keskiviikon huutokaupassa tuhdit 200 000 puntaa (noin 295 000 euroa). Ostajaa ei löytynyt.

Myös Beatlesin vuoden 1964 konsertista Hongkongissa tehty kasettinauhoitus jäi myymättä.

Kauppansa sen sijaan teki John Lennonin ja hänen puolisonsa Yoko Onon aiemmin julkaisematon haastattelu. Se oli nauhoitettu kaksikon Bed In For Peace -tempauksen aikana Kanadassa vuonna 1969.

STT-Reuters

Belgia: Eroottinen nettikeskustelu peruste avioerolle

Eroottinen keskustelu virtuaalipartnerin kanssa netin chattisivulla on peruste avioerolle Belgiassa. Linjauksen teki belgialainen oikeusistuin.

Brysselin valitustuomioistuin katsoi, että eroottisen chattisivun debatti ei sinänsä ole todiste uskottomuudesta. Tuomareiden mukaan käynti tällaisella sivulla on kuitenkin todiste ”törkeän loukkaavasta käytöksestä”, joten sen perusteella voi hakea avioeroa.

Tapauksesta kirjoitti tuomareiden ammattilehti De Juristenkrant.

STT

Päivän lehti

14.8.2020