Kolumnit Uutiset

Vähän isompi käsilaukku

”Mikä ihmeen roskis sunkin autos oikein on?” kommentoi työkaveri. Hän oli tarkkaillut autoni takaikkunalle tungettuja reenikasseja ja pursuavaa takaronkkia hyvän aikaa ja puistellut hiljaa päätään.

Yritin selittää. Ei auttanut. 

Hän ilmeisesti kuuluu siihen koulukuntaan, jossa takaronkissa ei ole kuin suojamatto ja hanskalokerossa siisti paketti ikkunanpyyhintälappusia. 

Kun asunnossa on tilaa liian vähän, tavara on hivuttautunut autoon. Siitä on muodostunut tilapäisvarasto.

Olen yrittänyt pitää tilanteen sellaisena, että takapenkille mahtuisivat lapset istumaan. Yleensä se onnistuu, mutta poikkeuksiakin on. Silloin takaikkunasta ei näe mitään. 

Tapana myös on, että tavarat jäävät kuljeksimaan autoon, joten takaikkuna voi olla viikkokausia tavaran peitossa. Ei vaan saa aikaiseksi.

Peräkonttia voi nimittää myös aarreaitaksi. Se on pelastanut monta tilannetta.

Kerran poikani ei löytänyt jousipyssynsä nuolia. Suunnittelimme jo, että pitää lähteä nuoliostoksille, kun muistin takaronkin. Hän kipaisi vilkaisemaan autoon. Aikansa kaiveltuaan poika tuli tyytyväisenä sisään käsissään kasa nuolia.

Pari vuotta takaronkissa on kulkenut myös kenkäkassi. Määränpää on suutari, mutta vielä kassi ei ole sinne asti päätynyt. Jotenkin se on vain unohtunut, mutta on kassista hyötyäkin ollut. Korkolaputtomat korkkarit pääsivät kerran tositoimiin, kun jalkaan tarkoitetut juhlakengät olivat unohtuneet kotiin. 

Peräkontista löytyy myös mehumaija, teltta, makuupussi, saappaat, marjapoimuri, retkituoli ja pari kirpparille menevää kapsäkkiä sekä kaikkea muuta pikkusälää.

Toista työkaveria lainaten: Auto on vähän kuin naisen käsilaukku, mutta isommassa muodossa. Kun on hätä, laukusta löytyy apu melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen. 

Kieltämättä ylitse pursuava peräkontti on rasittava siinä vaiheessa, kun autoon pitäisi muutaman mukulan lisäksi tunkea kauppaostokset, callunat ja kaikki muu sälä mitä pitää roudata paikasta a paikaan b.

Kaikista koomisinta oli, kun isäni lainasi autoa. Hän, hamstereiden mestari, kommentoi närkästyneenä, että hänen piti tyhjentää kaikki tavarat autotalliin, jotta hän pystyi viemään mökille jotakin muuta tavaraa. Vielä julkesi ihmetellä, miksi autossa pitää olla niin paljon kaikkea. 

Ei ole omena kauas puusta pudonnut, kommentoin.

Joku raja siinä kuitenkin on, kuka voi tavaroitaan autooni roudata. Kerran mies jäi kiinni siitä, että oli laittanut jonkun nyssäkän autooni. Ei kuulemma ollut sillä hetkellä löytänyt mitään muutakaan paikkaa. 

Ei se sinne mahdu, hyvä ihminen. Älä edes yritä. 

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic