Uutiset

Vähän jäi puuttumaan

Niin lähellä, mutta silti aika kaukana.

Näinkin voi luonnehtia HPK:n tiistaista jääkiekkoliigan vierasottelua Helsingissä. Kerho tarjosi Jokereille kelpo vastuksen, mutta hävisi niukasti 2–1 (0–0, 1–0, 1–1).

HPK teki maalinsa vasta 14 sekuntia ennen loppua, kun se pelasi ilman maalivahti. Jere Sallinen survoi kauden ensimmäisen liigamaalinsa maalinedushässäkästä.

Jo sitä ennen Kerholla oli paikkansa. Antti Aarnion ohjaus kilahti sisätolppaan. Hämeenlinnalaisten hyökkäyspelistä puuttui kuitenkin paras terävyys.

– Vähän jäi harmittamaan. Mielestäni emme saaneet nyt ihan parastamme irti, jostain syystä. Miksi…,aprikoi HPK:n päävalmentaja Kai Rautio.

Hän myönsi, ettei vierasottelussa Jokereita vastaan voi edes päästä samanlaiseen ilotulitukseen kuin viime lauantaina kotiottelussa Tapparaa vastaan.

– Yleensähän kotijoukkue on aktiivisempi. Jokerit pelasi hyvin. Juuse (HPK:n maalivahti Saros) oli taas upea, Rautio jatkoi.

Raution aisapari Pasi Arvonen oli samoilla linjoilla pääkäskijän kanssa. Hän myönsi, että Jokerit oli kokonaisvaltaisesti parempi tiistaina.

– Peli ei lähtenyt käyntiin niin kuin olisimme halunneet. Ensimmäinen erä oli vaikea. Toiseen paransimme ja loppu oli kosmetiikkaa. Viimeistelystämme puuttui terävyys. Ja Jokereillakin on maailmanluokan maalivahti (Leland Irving), Arvonen pohti.

Sekä Irving että Saros kuuluivat ottelun ehdottomaan eliittiin. Maalivahdit olivat erinomaisia.

Oma maali

Jokerit pääsi toisessa erässä johtoon HPK:n omalla maalilla. Philip DeSimone yritti syöttää maalin eteen Steve Mosesille, mutta kiekkohan meni Tuomas Santavuoresta omiin.

Kerhon keskialueen virhe avitti kotijoukkueen avausosumaa. Puolustaja Ossi-Petteri Grönholm yritti taklata DeSimonea, mutta yritykseksi jäi se niitti. Grönholm taklasi joustokaukalon laitaa ja DeSimone pyyhkäisi ohitse.

Jokerit meni kolmannessa erässä 2–0-johtoon Jani Ridan kauden toisella maalilla. Se jokerihyökkäys lähti Kerhon keskialueen kiekonmenetyksestä.

Tuominen taas hyvä

HPK:n puolustus on saanut Joni Tuomisen pelikuntoon ja sehän on tietysti hieno juttu. Tuominen on pätevä kiekollinen puolustaja ja hän oli hyökkäyssuuntaankin kiitettävän aktiivinen. Miehen viime kausi meni sairastelun takia pilalle.

– Tuntuu erittäin hyvältä, kun saan pelata. Nyt olen kunnossa ja kropassakin tuntuu hyvältä, Tuominen sanoi.

Hän puolusti Aleksi Laakson kanssa.

– Siinä on loistava paikka pelata. Meillä on joukkueessa hemmetin hyvä henki ja fiilinki. Hyvä tästä tulee, Tuominen vakuutti.

Hänen mielestään Jokerit oli piirun verran parempi puolustuspelissään, vaikka eihän se osa-alue Kerholtakaan ole kertaakaan pahasti pettänyt. Toki vastustajien vähäinen maalimäärä johtuu myös Kerhon erittäin hyvästä maalivahtipelistä.

– Tehottomuus vaivasi. Ei oikein päästy paikoille, Tuominen tuumi.

Energinen nelosketju

HPK:n nelosketju Antti Aarnio–Otto Paajanen–Ville Järveläinen oli taas energinen ja hyökkäyspäässä joukkueensa vaarallisin ensimmäisessä erässä.

Jokereiden kokeneella Jarkko Ruudulla tuntui olevan kovasti asiaa Järveläiselle.

– Jotain se yritti lässyttää – ja laittaa mailaansa suuhuni, Järveläinen naureskeli.

Kerhon nelosketju ei ole mikään jarrukentällinen.

– Ei tosiaan. Koitetaan pitää kiekkoa ja antaa painetta vastustajalle, ”Viltsu” vakuutti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.1.2020