Uutiset

Vahteristoon tulossa parisataa asuntoa

Vahteriston tulevan luonnonsuojelualueen naapuriin kaavoitetaan Riihimäellä lähes 200 asunnon asuinalueet. Asuminen, virkistysalue ja luonnonsuojelualue on asemakaavaluonnoksessa sijoitettu suojavyöhykkeiden ja istutusten avulla rinnakkain.

Asuinalueelta pääsee ulkoilupoluille, Uhkolansuon lähivirkistysalueelle ja luonnonsuojelualueelle Teerimäenkadulta.

Vahteriston omakotialue ulottuu luoteisosassa lähimmillään 25 metrin päähän suojeltavasta alueesta. Lähimmille tonteille luonnoksessa esitetään kymmenen metrin levyistä kaistaa, jolle istutetaan puita ja pensaita.

Vahteristoon valmisteilla oleviin kahteen asemakaavaluonnokseen tulee toiseen 165 ja toiseen 111 asuntoa. Vahteristo I:ltä on 32 kaavoitettavasta hehtaarista varattu omakotirakentamiseen 42 tonttia ja loput rivi- sekä pienkerrostaloille. Vahteristo II:n 22 hehtaarille tulee 66 omakotitonttia sekä rivi- tai kytkytaloja.

Riihimäen kaupunginhallitus on tehnyt alkuvuonna periaatepäätöksen Vahteriston luonnonsuojelualueen perustamisesta. Asemakaavaluonnoksia on valmisteltu yhteistyössä Riihimäen luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa.

Vahteriston kaksi asemakaavaluonnosta hyväksyttiin teknisessä lautakunnassa ja etenevät kaupunginhallituksen käsittelyyn. (HäSa)

Päivän lehti

25.5.2020