Uutiset

Vahva avauserä voiton takeena

Jääkiekon A-nuorten runkosarjan voittanut HPK aloitti puolivälieräsarjan Jyväskylän JYPiä vastaan terävästi.

JYP teki puolivahingossa ottelun ensimmäisen maalin vain minuutin pelin jälkeen, mutta sen jälkeen Kerho otti tahtipuikon tukevasti itselleen. Kotijoukkue voitti ensimmäisen erän selvästi 4–1 ja koko ottelun maalein 5–2.

Välieriin pääsyyn vaaditaan kolme voittoa. HPK jahtaa toista tiistaina Jyväskylässä. Hämeenlinnassa A-nuorten play off -sähinää on seuraavan kerran tarjolla torstaina.

Puolustajat osuivat

Kerhon puolustajat kunnostautuivat avauserän ratkaisijoina. Henri Allen täräytti kotijoukkueen tasoitusmaalin, Juuso Vainio vei Kerhon johtoon ja päivän komeimman ylänurkkaan niittasi Petteri Nikkilä jo avauserän puolivälissä Mikko Lahtelan syötöstä.

Puolustajista Miika Franssila ansaitsi kaksi syöttöpinnaa ja Sameli Ventelä yhden. Kelpo ottelun puolusti myös Aleksi Ahlroth.

– Alku oli vaikea ja JYP meni johtoon. Sitten lähti peli kulkemaan ja kunnialla hoidimme homman loppuun saakka, jutteli Juuso Vainio, joka on tällä kaudella pelannut HPK:ssa myös 25 aikamiesten SM-liigan ottelua.

Vainio vakuutti, että pudotuspelit ovat hienoja tapahtumia.

– Hyvin muistan viime kevään, kun voitimme SM-pronssia. Kyllä näihin peleihin syttyy eri lailla kuin runkosarjan otteluihin.

Yli 21 minuuttia sunnuntaina pelannut Vainio muistutti, että takana on vasta ensimmäinen puolivälieräottelu.

– JYP on hyvä joukkue. Se liikkuu hyvin ja antaa painetta. Kovat pelit ovat edessä.

Vuoti ja Nikkinen

Santeri Vuoti viimeisteli avauserän viimeisen maalin. Ismo Nikkisen (1+1) osuma kuusi minuuttia ennen loppua oli sitten lopullinen niitti. Hyökkääjistä Anton Ollikainen alusti kaksi maalia. Kerhon maalivahti Juuse Saros torjui 25 laukausta. Hänellä oli eniten töitä päätöserässä.

Vainion lisäksi liigajoukkueesta olivat A:n apuna Robert Leino (0+1) ja Ville Järveläinen. Kumpikin pelasi joukkueen eteen. HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo ei vielä sunnuntai-iltana osannut sanoa, pelaavatko liiga-avut myös tiistaina Jyväskylässä.

– Maanantaina näistä asioista keskustellaan. Selvää on, että miesten liiga edellä mennään eteenpäin. Liigajoukkue on meitä auttanut parhaansa mukaan. Pitää muistaa, että tosi isoja pelejä on liigaporukallakin.

Salo piti sunnuntaina näkemästään etenkin ensimmäisessä ja toisessa erässä.

– Ensimmäinen erä oli meiltä tosi hyvä ja toinenkin hyvä. Tosin olisi pitänyt olla silloin tylympi tietyissä kohdin.

Kerho hallitsi toista erää selvästi, vaikka hävisi sen 1–0. Joukkueella oli maalipaikkoja, mutta viimeistely näytti silloin kuin isojen oranssien lauantaiselta tehottomuudelta. Laukauksia säästeltiin ja ajoittain hyökkäyspeli meni neppailun puolelle.

– Kyllä meillä oli taas aika tasainen pumppu. Joukkueena näitä pelejä voitetaan, vaikka yksilöt niitä voivat ja saavat ratkaista, Salo aprikoi.

JYPiä hän pitää taitavana joukkueena.

– Ei sille voi antaa liikaa aikaa ja tilaa. Omassa ylivoimapelissämme meillä on puolestaan vielä parannettavaa.

Salo uskoo, ettei pelaamisen tapa ja tyyli muutu tiistaina, kun karavaani on Jyväskylässä.

– Vauhdikas ottelu on siitäkin tulossa. Sinne on aikaa 48 tuntia ja ne ovat tärkeitä tunteja, valmentaja selvitti. (HäSa)

 

 

 

Asiasanat