Uutiset

Vahva Cocks lannisti Atlaksen välieräottelussa

Riihimäen Cocks otti lujan otteen käsipalloliigan finaalipaikasta keskiviikkona kotikentällään. Cocks jätti Vantaan Atlakselle välieräsarjan avausottelussa sivustakatsojan rooliin. Heti alussa pelin haltuun ottanut kotijoukkue takoi taululle tylyt numerot 35–21 (19–9).

Välierät jatkuvat ensi maanantaina. Loppuottelupaikka avautuu kolmella voitolla.

Ennen liigapelejä Cocks käy Virossa. Baltian liigan välierät pelataan ensi lauantaina ja mitalipelit sunnuntaina.

– Tämän pelin miettiminen päättyy nyt tähän ja tästä eteenpäin keskitytään ainoastaan lauantain otteluun, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki totesi.

Atlas tullut Riihimäelle aikomuksenaan haastaa liigan ennakkosuosikki. Haaveet alkoivat kuitenkin säröillä 38 sekuntia sen jälkeen, kun ottelun alkuvihellys oli vaiennut. Vitalie Nenita päätti maaliin Cocksin ensimmäisen hyökkäyksen.

Toisessa päässä vantaalaiset törmäsivät keltaiseen muuriin. Riihimäkeläisten puolustus oli äärimmäisen tarkkaa. Sen viimeisenä sinettinä seisoi maalivahti Kiril Morozov. Erittäin keskittynyt venäläinen näytti ehtivät pallojen tielle riippumatta siitä, mistä ja kenen kädestä heitto lähti.

Ottelu oli käytännössä taputeltu jo 12 minuutin jälkeen. Cocksin Andrei Buciuman sai kaksiminuuttisen ajassa 11.29. Uumoillun kavennuksen sijaan Atlas sössi pallon kolme kertaa ylivoimalla riihimäkeläisille. Cocksin Roni Syrjälä teki kaksi ja Jani Tuominen yhden alivoimamaalin.

Ylivoimansa aikana viiden maalin takamatkalle romahtanut Atlas ei enää saanut juonesta kiinni. Cocks oli avausjakson lisäksi myös toisen puolituntisen kiistaton valtias. Hymyssä suin pelannut kotijoukkue nöyryytti vastustajaa riippumatta siitä, mikä kokoonpano kentällä kulloinkin oli. Cocks peluutti tasaisesti kaikkia pöytäkirjaan merkittyjä pelaajia ja maaleja sateli kaikilta pelipaikoilta.

– Tarkoitus oli lähteä sellaisella vauhdilla, että tietävätpä käyneensä täällä. Kyllä naapurin eväät oli syöty aika nopeasti, Kaj Kekki hymyili.

– Vaihtorulettia pyöritettiin tarkoituksella heti alusta lähtien, jotta saatiin meidän toipilaille pelituntumaa ja oli myös tärkeää säästää miehiä lauantain peliin, Kekki perusteli.

Cocksin tasavahvan joukkueen hahmo oli maalivahti Morozov, joka teki peräti 21 torjuntaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic